Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

1660 Süper sistem Forza Horizon 6 FPS Giderek Düşüyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
1660 Süper sistem Forza Horizon 6 FPS Giderek Düşüyor forza horizon 6'yı Orta ayarlarda oynuyorum. GTX 1660 Super ekran kartı ve Ryzen 5 3500X işlemci kullanıyorum. Bilgisayarı yeniden başlatıp girdiğimde 85 Fps civarı ile 2-3dk oynuyorum sonra 83-82-84-80-81-77 diye kademeli olarak 15Fps'e kadar iniyor, sizce sebebi nedir bilen varsa yardımcı olabilir mi?

1660 Süper sistem Forza Horizon 6 FPS Giderek Düşüyor Bu tür kademeli FPS düşüşlerinin en sık rastlanan nedenleri güncel olmayan ekran kartı sürücüleri veya arka planda çalışan çakışan uygulamalardır. Sorunu çözmek için öncelikle ekran kartı sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırıp en son sürümü temiz bir kurulumla yüklemeni, ardından oyun sırasında açık olan tüm gereksiz overlay'leri (Discord, MSI Afterburner gibi) ve arka plan programlarını kapatmanı öneririm. Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulamak veya oyunu farklı bir diske kurmayı denemek de performansı stabilize etmeye yardımcı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri