Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü AC 4 Black Flag kayıt dosyası nasıl bulunur?

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
AC 4 Black Flag kayıt dosyası nasıl bulunur? Steam'den aldığım bu oyunu silip 2 yıl sonra yeniden yüklediğimde kaldığım yerden devam edemedim. Dosyayı bulamıyorum. Cloud sisteminde oyun ile birlikte kayıt dosyası da inmiyor muydu? Kaydı geri getirme şansım yok mu?

Çözüm
AC 4 Black Flag kayıt dosyası nasıl bulunur? Steam'den aldığım bu oyunu silip 2 yıl sonra yeniden yüklediğimde kaldığım yerden devam edemedim. Dosyayı bulamıyorum. Cloud sisteminde oyun ile birlikte kayıt dosyası da inmiyor muydu? Kaydı geri getirme şansım yok mu?

AC IV: Black Flag kayıt dosyası nerede? (Steam) — Kaydı geri getirme rehberi​

PC/Steam sürümünde Steam Cloud yok ve Ubisoft Connect’in bulut kaydı AC IV için PC’de kullanılmıyor. Bu yüzden oyunu 2 yıl sonra yeniden kurduğunda kayıtların otomatik inmemesi normal. Eski ilerlemeyi geri getirmenin tek yolu, eski yerel save klasörünü bulup yeni kurulumuna kopyalamak.

1) Varsayılan save konumu​

• Ubisoft Connect klasörü:...

AC IV: Black Flag kayıt dosyası nerede? (Steam) — Kaydı geri getirme rehberi​

PC/Steam sürümünde Steam Cloud yok ve Ubisoft Connect’in bulut kaydı AC IV için PC’de kullanılmıyor. Bu yüzden oyunu 2 yıl sonra yeniden kurduğunda kayıtların otomatik inmemesi normal. Eski ilerlemeyi geri getirmenin tek yolu, eski yerel save klasörünü bulup yeni kurulumuna kopyalamak.

1) Varsayılan save konumu​

• Ubisoft Connect klasörü:
    C:\Program Files (x86)\Ubisoft\Ubisoft Game Launcher\savegames\<UBISOFT_HESAP_IDN>\
    Bu klasörün içinde AC IV’e ait alt klasör bulunur:
    • Steam sürümü: …\savegames\<ID>\**437**\
    • Ubisoft Connect sürümü: …\savegames\<ID>\**273**\
      (Save dosyaları genelde 1.save, 2.save şeklindedir.)

Ubisoft’un resmi yardım sayfaları da PC’de oyun kayıtlarının bu Ubisoft Game Launcher\savegames dizininde tutulduğunu belirtir

2) Neden bulutla inmedi?​

• Ubisoft destek ekibi, AC IV: Black Flag’in PC’de kayıtları yerelde tuttuğunu açıkça belirtiyor; bu nedenle yeniden kurulumda otomatik geri gelmez.

3) Kurtarma şansın var mı?​

Aşağıdakilerden en az biri varsa ilerlemeni kurtarma şansın olur:

1. Eski diskin duruyor ya da yedeğin var:
    Eski Windows kurulumundan yukarıdaki 437/273 klasörünü kopyalayıp aynı path altına yapıştır. Ubisoft Connect’e aynı hesapla giriş yap.
  2. Windows.old / harici yedek:
    Bilgisayar formatından sonra kısa süreliğine oluşan Windows.old içinde aynı yolu kontrol et (varsa kopyala).

Ne yazık ki eski diske erişimin veya yedeğin yoksa, kayıtları geri almak mümkün değildir. Ubisoft’un resmi yanıtı da “AC IV kayıtları yerel; silinmişse kurtarmak zor” yönündedir.

4) İleriye dönük öneri​

• Düzenli manuel yedek: …\Ubisoft Game Launcher\savegames\<ID>\437\ klasörünü belirli aralıklarla harici diske/Cloud’unuza kopyalayın. Ubisoft, PC’de save yedekleme için klasör bazlı yedeklemeyi tavsiye ediyor.
  • Kayıt yolu: Ubisoft Game Launcher\savegames\<ID>\437 (Steam) / 273 (Ubi)
  • Bulut: PC’de otomatik geri yükleme yok → Eski yerel klasörü bulup kopyalaman gerekir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri