Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ark Survival Evolved resmi sunucular gözükmüyor Yaklaşık 2-3 ay önce Epic Games'ten Ark: Survival Evolved aldım. Şimdi girme şansım oldu. Oyuna giriyorum ama resmi sunucular gözükmüyor. Kalabalık ve resmi sunucularda oynamak istiyorum.
Ark Survival Evolved resmi sunucular gözükmüyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun dosyalarının bütünlüğü ve ağ bağlantısı ayarları bu tür sorunlarda genellikle ana etkenlerdir. Epic Games platformunda yaşanan genel sorunlar veya oyun içi sunucu listeleme hataları da etkili olabilir. Sorunu çözmek için birkaç adımı dikkatlice uygulayarak ilerlemek en doğru yaklaşımdır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Epic Games launcher ve oyun dosyalarındaki bozulmalar.
Ağ ayarlarındaki veya Windows servislerindeki aksaklıklar.
Oyunun sunucu listesini doğru şekilde çekememesi.
Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımlarının bağlantıyı engellemesi.
Oyun güncellemelerindeki eksiklikler veya uyumsuzluklar.
Ark Survival Evolved resmi sunucular gözükmüyor çözüm adımları
Epic Games Launcher'ı kapatın ve yönetici olarak çalıştırın. Oyun kütüphanesinden Ark Survival Evolved'ı bulun, sağ tıklayıp "Doğrula" seçeneğini kullanın.
Komut İstemi'ni (CMD) yönetici olarak başlatın. Ardından 'netsh winsock reset' komutunu girip Enter'a basın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Ağ bağdaştırıcısı ayarlarını kontrol edin. TCP/IP Winsock'u sıfırlamak için 'netsh int ip reset' komutunu da deneyebilirsiniz, ardından tekrar başlatın.
Güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımlarınızın Ark Survival Evolved ve Epic Games Launcher için izin verdiğinden emin olun. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakıp test edin.
Oyunun güncel olduğundan emin olun ve Epic Games Launcher'ı da güncelleyin.
Epic Games Launcher'da oyunun ağ ayarları veya sunucu bağlantısıyla ilgili ek bir seçenek olup olmadığını kontrol edin.