Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Assetto Corsa mod kurulumu sonrası Online'a girilemiyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assetto Corsa mod kurulumu sonrası Online'a girilemiyor Merhaba, sol adında birkaç texture modu yüklemiştim oyuna girmeyi denediğimde girmemişti ondan sonra modları silsem de tekrardan oyuna giremiyorum.
İşte crash raporu burada, yardımcı olursanız sevinirim. Hata görselini de ekliyorum

1756546993788.png

Çözüm
Assetto Corsa mod kurulumu sonrası Online'a girilemiyor Merhaba, sol adında birkaç texture modu yüklemiştim oyuna girmeyi denediğimde girmemişti ondan sonra modları silsem de tekrardan oyuna giremiyorum.
İşte crash raporu burada, yardımcı olursanız sevinirim. Hata görselini de ekliyorum

1756546993788.png

Görseldeki hata penceresi aslında Content Manager / Custom Shaders Patch (CSP) kaynaklı bir çökme. Senin yaşadığın durum tipik: birkaç texture / grafik modu yükledikten sonra Assetto Corsa’nın açılmaması, modları silsen de online’a girememek. Çünkü CSP ve oyunun kendi dosyalarında kalıntılar kalıyor, sadece mod klasörünü silmek yetmiyor.

Sana adım adım çözüm...

1756546993788.png

Görseldeki hata penceresi aslında Content Manager / Custom Shaders Patch (CSP) kaynaklı bir çökme. Senin yaşadığın durum tipik: birkaç texture / grafik modu yükledikten sonra Assetto Corsa’nın açılmaması, modları silsen de online’a girememek. Çünkü CSP ve oyunun kendi dosyalarında kalıntılar kalıyor, sadece mod klasörünü silmek yetmiyor.

Sana adım adım çözüm yollarını bırakıyorum:

1) CSP ayarlarını sıfırla​

• Content Manager’ı aç → Settings → Custom Shaders Patch → en altta Reset to default seçeneğini uygula.
  • Eğer Content Manager açılmıyorsa, Documents\Assetto Corsa\cfg\extension klasörünü sil → oyunu tekrar çalıştır (CSP kendini sıfırlar).

2) Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula​

• Steam kütüphanesinde Assetto Corsa’ya sağ tıkla → Özellikler → Yüklü Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula.
  • Bu işlem bozulmuş orijinal dosyaları geri getirir, mod kalıntıları temizlenmiş olur.

3) Sorunlu mod kalıntılarını temizle​

• Texture modları genellikle şu klasörlere kopyalanır:
    • assettocorsa\content\textures
    • assettocorsa\system\cfg veya extension
  • Buradaki dosyaları el ile silmek gerekir. Sadece content\mods içinden silmek yetmez.

4) Farklı CSP sürümü dene​

• Crash ekranında senin sürümün 0.2.6 görünüyor. Bazen online’a girerken daha stabil sürümler (örn. 0.1.79 veya 0.1.80) daha kararlı çalışıyor.
  • acstuff.ru sitesinden stabil bir sürüm indirip deneyebilirsin.

5) Son çare: temiz kurulum​

Eğer hiçbir şey düzelmezse:

1. Documents\Assetto Corsa klasörünü yedekle (ayarlar, replayler orada).
  2. Steam’den Assetto Corsa’yı tamamen sil.
  3. Yeniden kurulum yap → Content Manager ve CSP’yi sıfırdan yükle.
  4. Modları tek tek yükleyip test et, toplu yükleme yapma.

Sonuç: Texture modları bazı dosyaları değiştirmiş, modları silmek yeterli olmamış. CSP’yi sıfırlayıp oyun dosyalarını doğruladığında büyük ihtimalle sorun çözülecek. Eğer devam ederse farklı CSP sürümünü denemelisin.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri