Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Assetto Corsa Shuto haritası düzgün çalışmıyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Assetto Corsa Shuto haritası düzgün çalışmıyor
Ben şimdi bir YouTuber'dan Assetto Corsa Shuto Traffic modu kurulumu izledim. Sonra gayet güzeldi, sıkıntı yoktu; fakat bazı sunucularına girmeye çalıştığımda "shuto_revival_project_beta" isimli dosyayı bulamama hatası veriyor. Ben de gittim, Shuto'nun kendi sitesinden indirdim. Keşke indirmez olaydım; çünkü hem 0.9.1 sürümü hem de 0.9.3 sürümü oldu. Oyuna girmeye çalıştığımda ilk başta hata veriyor, yine de girebiliyorum; fakat dünya sıkıntılı çalışıyor, yolun aşağısına atıyor. Yani nasıl düzeltebilirim? Assetto'yu sil-yükle yaptım, düzelmedi. Content Manager'ı AppData'dan sildim, yine aynı sonucu alıp duruyorum. Yardım eder misiniz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Ben şimdi bir YouTuber'dan Assetto Corsa Shuto Traffic modu kurulumu izledim. Sonra gayet güzeldi, sıkıntı yoktu; fakat bazı sunucularına girmeye çalıştığımda "shuto_revival_project_beta" isimli dosyayı bulamama hatası veriyor. Ben de gittim, Shuto'nun kendi sitesinden indirdim. Keşke indirmez olaydım; çünkü hem 0.9.1 sürümü hem de 0.9.3 sürümü oldu. Oyuna girmeye çalıştığımda ilk başta hata veriyor, yine de girebiliyorum; fakat dünya sıkıntılı çalışıyor, yolun aşağısına atıyor. Yani nasıl düzeltebilirim? Assetto'yu sil-yükle yaptım, düzelmedi. Content Manager'ı AppData'dan sildim, yine aynı sonucu alıp duruyorum. Yardım eder misiniz?

Assetto Corsa’da Shuto Traffic modunu kurduktan...

Assetto Corsa’da Shuto Traffic modunu kurduktan sonra “shuto_revival_project_beta” eksik hatası alıyorsan ve harita bozuk çalışıyorsa, sebep genelde aynı anda birden fazla sürüm (0.9.1 – 0.9.3) yüklü olmasından kaynaklanır. İşte kısa çözüm adımları:

1. Eski sürümleri tamamen sil: Assetto Corsa kurulum dizininde (content/tracks) sadece tek Shuto Revival klasörü bırak. Çift sürüm olursa çakışma olur.
  2. Doğru sürümü yükle: Sunucular genellikle 0.9.1 beta sürümünü ister. Bu yüzden sadece o sürümü indirip kur.
  3. Content Manager cache temizliği: Content Manager → Settings → Content → “Clean temporary files” seçeneğini çalıştır.
  4. Server uyumluluğunu kontrol et: Girmeye çalıştığın sunucu hangi sürümü istiyorsa o dosya olmalı. Yanlış sürümde “dünya aşağıya atıyor” hatası alırsın.
  5. Oyunu yönetici olarak çalıştır: Bazı durumlarda izin sorunları da dosya yüklenmesini engeller.

Çakışan sürümleri sil, sadece sunucunun istediği sürümü bırak. Genellikle 0.9.1 beta stabil çalışıyor ve server uyumlu oluyor.

Assetto Corsa Shuto Haritası – Temiz Kurulum Rehberi​

Aşağıdaki adımları uygularsan Shuto Revival Project haritasını sorunsuz şekilde çalıştırabilirsin:

1. Eski Dosyaları Kaldır​

• Steam → steamapps → common → assettocorsa → content → tracks yoluna git.
  • Burada shuto_revival_project ile ilgili ne kadar klasör varsa hepsini sil (0.9.1, 0.9.3 veya farklı varyasyonlar).
  • Önemli: Klasörler tamamen temizlenmeli, yoksa çakışma olur.

2. Doğru Sürümü İndir​

• Oynamak istediğin sunucunun istediği sürümü seç. Çoğu sunucu hâlâ 0.9.1 beta kullanıyor.
  • Eğer tek başına veya güncel sunucularda oynamak istiyorsan 0.9.3 sürümünü tercih et.

3. Klasör Adını Düzenle​

• İndirdiğin haritayı çıkardıktan sonra klasör adı shuto_revival_project_beta olmalı.
  • Eğer ..._ptb ya da farklı bir uzantı varsa sil. Yanlış klasör adı, Content Manager’ın haritayı tanımamasına yol açar.

4. Manuel Olarak Yerleştir​

• Doğru isimli klasörü tekrar şu dizine koy:
    Steam\steamapps\common\assettocorsa\content\tracks
  • Böylece oyun dosyaları sadece tek ve doğru sürümden oluşur.

5. Content Manager Önbelleğini Temizle​

• Content Manager aç → Settings → Content → Clean temporary files.
  • Bu işlem, eski sürümden kalma çakışmaları siler.

6. Oyunu Yönetici Olarak Aç​

• Hem Assetto Corsa’yı hem de Content Manager’ı sağ tık → Yönetici olarak çalıştır.
  • Bazı izin sorunlarını bu çözer.

Tüm eski sürümleri sil → Doğru sürümü indir → Klasör adını shuto_revival_project_beta yap → CM önbelleğini temizle. Böylece harita normal çalışır.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri