Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Batman Arkham City GOTY "fatal error" hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Batman Arkham City GOTY "fatal error" hatası Oyun savei %70'lere geldi dün oynadığımda bugün oyunu açıp oyun içinden 3D modellere baktım sonra oyunu açtım şu an oyun açılmıyor.
Yeni save ile başlattığımda çalışıyor.

Çözüm
Batman Arkham City GOTY "fatal error" hatası Oyun savei %70'lere geldi dün oynadığımda bugün oyunu açıp oyun içinden 3D modellere baktım sonra oyunu açtım şu an oyun açılmıyor.

Batman Arkham City GOTY “Fatal Error” (%70 ilerleme) — Kesin Çözüm Rehberi (SEO)​

Belirti: Eski save’i açınca oyun “fatal error” verip açılmıyor; yeni save ile çalışıyor.
Teşhis:
Büyük olasılıkla bozuk/kirlenmiş save ve/veya Steam Cloud’ın bozuk save’i geri indirmesi. Donanım/sürücü değil; çünkü yeni save açılıyor.

1) Steam Cloud’ı kapat + bozuk save’i temizle (en etkili adım)​

1. Steam → Kütüphane → Arkham City → Özellikler → GenelSteam Cloud...

Batman Arkham City GOTY “Fatal Error” (%70 ilerleme) — Kesin Çözüm Rehberi (SEO)​

Belirti: Eski save’i açınca oyun “fatal error” verip açılmıyor; yeni save ile çalışıyor.
Teşhis:
Büyük olasılıkla bozuk/kirlenmiş save ve/veya Steam Cloud’ın bozuk save’i geri indirmesi. Donanım/sürücü değil; çünkü yeni save açılıyor.

1) Steam Cloud’ı kapat + bozuk save’i temizle (en etkili adım)​

1. Steam → Kütüphane → Arkham City → Özellikler → GenelSteam Cloud senkronizasyonu: Kapalı.
  2. Şuraya git:
    …\Steam\userdata\<steam_id>\**200260**\remote → içerideki .sgd save’lerini ve remotecache.vdf dosyasını yedekle, sonra sil.
  3. Oyunu başlat, ana menüye kadar gir → kapanış.
  4. Eski save’lerini tek tek geri koyup test et (bozuk olanı tespit edip at).
Not: GOTY sürümünün Steam save yolu 200260’tır. (Standart sürüm farklı ID kullanır.)

2) Doğru save klasörünü kullandığından emin ol​

Bazı kurulumlarda “Belgelerim” altındaki klasörler de kullanılır. Gerekirse bu yolu da kontrol et/temizle:
C:\Kullanıcılar\<ad>\Belgeler\WB Games\Batman Arkham City GOTY\SaveData
(Özellikle perakende/eski kurulum kalıntıları için.)

3) “Model/skin değiştirdim, sonra çöktü” senaryosu​

Kostüm/3D model görüntüleme sonrası çökme yaşayanlarda sık görülen sebep save ile DLC/kostüm eşleşmesinin bozulması. Üstteki Cloud kapatma + save temizleme adımları genelde düzeltir; olmadıysa Belgelerim’deki GOTY klasörünü komple silip oyunun yeniden oluşturmasına izin ver. (Yedek almayı unutma.)

4) Launcher ayarlarını güvenli moda çek​

• Başlatıcı → Settings: Çözünürlüğü düşür, PhysX’i kapat, gerekirse DX9 modunda dene. Bozuk save dışında kalan “fatal error”ların önemli kısmı bu ayarlardan kaynaklanır.

5) Son kontroller​

• Oyun dosyası doğrulama (Steam → Özellikler → Yüklü Dosyalar → Doğrula).
  • Antivirüs/overlay (Discord, GeForce Experience) kapalı test et.
  • Gerekirse temiz kurulum yap ama Cloud’ı kapatıp bozuk save’i geri çekmesini engelle.
  • Sorun %99 bozuk save + Cloud’ın onu geri getirmesi.
  • Cloud kapat → 200260\remote klasörünü temizle → remotecache.vdf sil → oyunu aç-kapat → sağlam save’i geri koy.
  • Gerekirse Belgelerim\WB Games\…\SaveData klasörünü de sıfırla ve launcher’ı güvenli ayarlarda dene.
Bu adımlar genelde tek seferde çözer. Takılırsan, klasör ekran görüntüsüyle yaz — hangi dosyayı tutup hangisini silmen gerektiğini birlikte netleştirelim.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri