Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Battlefield 1'de beyaz bir filtre oluşuyor Battlefield 1 oyununda nedenini anlamadığım bir biçimde beyaz bir filtre var. Kendiliğinden olan bir şey mi yoksa başka bir şey mi var? Çözümünde yardımcı olursanız memnun olurum.
Battlefield 1'de beyaz bir filtre oluşuyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Bu tür görsel hatalar, oyun deneyimini olumsuz etkileyebilir. Genellikle ekran kartı sürücüleri, oyun dosyaları veya yanlış yapılandırılmış grafik ayarları gibi teknik nedenlerden kaynaklanır. Sorunu gidermek için belirli adımları izlemek önemlidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya bozulması.
Oyun dosyalarının bütünlüğünün zarar görmesi.
Oyun içindeki görüntü ayarlarının (filtreler, post-processing vb.) uyumsuz olması.
Arka planda çalışan ve oyunla çakışan üçüncü parti yazılımlar.
İşletim sistemi veya monitör ayarlarındaki problemler.
Battlefield 1'de beyaz bir filtre oluşuyor çözüm adımları
Ekran kartı sürücülerinizin üreticisinin web sitesinden (NVIDIA, AMD, Intel) en son sürücüleri indirip kurun.
Oyunun yüklü olduğu platformda (Steam, EA App vb.) oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
Battlefield 1'in grafik ayarları menüsünden renk körlüğü filtrelerini (colorblind filters) kontrol edin ve kapalı olduğundan emin olun.
Post-processing (işlem sonrası efektler), film greni (film grain) veya keskinlik (sharpening) gibi grafikleri etkileyen ayarları değiştirin veya kapatın.
Oyun içi görüntü ayarlarında Anti-Aliasing (kenar yumuşatma) gibi seçenekleri farklı değerlerde deneyin.
Arka planda çalışan Discord overlay, GeForce Experience overlay, OBS gibi ekran görüntüsü veya yayın yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakın.
Oyunun kayıtlı ayar dosyalarını (varsa) silip oyunu tekrar başlatarak varsayılan ayarlara dönülmesini sağlayın.
Windows'un görüntü ayarlarından veya monitörünüzün kendi menüsünden renk ayarlarını kontrol edin.