Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Battlefield 4 Siyah Ekranda Takılı Kalıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Battlefield 4 Siyah Ekranda Takılı Kalıyor Oyun ilk başta hiç açılmıyordu şimdi açmayı becerdim artık açılıyor ama bu ekranda takılı kalıyor. Sağ üstte beyaz bir çizgi var o oynuyor sadece ama onun dışında oyun bir türlü açılmıyor. Nasıl düzeltebilirim bu sorunu? Diğer konulara baktım Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio, DirectX end-user runtime gibi şeyler kurmayı önermişler. Kurdum ama sorun düzelmedi.

Yardımcı olursanız sevinirim.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/1238860_988-jpg.2678892/

Battlefield 4 Siyah Ekranda Takılı Kalıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.

Oyunun açılması ancak siyah ekranda takılı kalması, genellikle oyun dosyaları, grafik ayarları veya sistem izinleriyle ilgili bir soruna işaret eder. Sağ üstteki hareketli beyaz çizgi, oyunun başladığını ancak görüntü oluşturamadığını gösterir. Bu tür sorunlar nadiren de olsa çakışan arka plan uygulamaları nedeniyle de ortaya çıkabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları.
  • Oyun dosyaları için yetersiz kullanıcı izinleri veya erişim sorunları.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz grafik sürücüleri ile DirectX sürümleri.
  • Ekran kartı sürücüsü veya oyun içi grafik ayarlarındaki uyumsuzluklar.
  • Oyunun çalıştığı ortamla çakışan diğer yazılımlar, özellikle ekran kaplama (overlay) uygulamaları.

Battlefield 4 Siyah Ekranda Takılı Kalıyor çözüm adımları
  1. Oyunun kurulu olduğu klasöre gidin ve oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Bu işlem, eksik veya bozuk dosyaları tespit edip yeniden indirerek sorunu giderebilir.
  2. Battlefield 4'ün ana çalıştırılabilir (EXE) dosyasına sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini deneyin. Bu, dosya erişim izinleriyle ilgili sorunları çözebilir.
  3. Battlefield 4'ün kurulu olduğu ana klasöre sağ tıklayıp Özellikler > Güvenlik sekmesine gidin. Kullanıcı hesabınız için "Tam Denetim" iznini etkinleştirerek dosya erişimini kolaylaştırın.
  4. Oyun içinden veya yapılandırma dosyaları aracılığıyla grafik API'sini DirectX 11 ile DirectX 12 arasında değiştirerek test edin. Her iki API de farklı sistemlerde farklı performans gösterebilir.
  5. MSI Afterburner, FRAPS gibi FPS gösteren veya ekran görüntüsü alan harici programları kapatın. Bu tür kaplama yazılımları bazen oyunlarla çakışarak görüntü sorunlarına yol açabilir.
  6. Denenen Visual C++ Redistributable Packages ve DirectX end-user runtime kurulumlarının ardından sorun devam ettiyse, bu bileşenlerin doğru sürümlerinin kurulu olduğundan emin olun.
Visual C++ Redistributable Packages ve DirectX end-user runtime kurulumlarının sorunu çözmediği belirtilmiş.

Kişi Yorumladı
Geri