Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Cities Skylines 2 mod yükledikten sonra oyun hata veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Cities Skylines 2 mod yükledikten sonra oyun hata veriyor Arkadaşlar selam.

Cities Skylines 2 oyununa saatler gömmüş biriyim fakat oyun içi mod desteği getirdiklerinden ve gelen son güncellemelerden beridir oyuna bir türlü giremiyorum.
Mod desteği getirmişler. Modları yüklüyorum oyun görseldeki gibi hata veriyor ve açılmıyor.
Ne denediysem olmadı. Oyunu sildim, AppData'dan modları ve diğer ayarları manuel olarak kaldırdım ve oyunu tekrar yükledim olmadı.
Hiçbir şekilde oyunu oynayamıyorum.

Bu sorunun bir çözümü var mıdır? Oyunu Xbox uygulaması...

teşekkürler

Cities Skylines 2 mod yükledikten sonra oyun hata veriyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar.
Oyun içi mod desteği geldiğinden ve gelen güncellemelerden beri mod yüklendikten sonra oyunun hata verdiği ve açılamadığı belirtilmiş. Oyunu silip, ayarları ve modları manuel kaldırma denemeleri sonuç vermemiş. Bu durum, modların kendisi, oyun dosyalarının bütünlüğü veya sistemle ilgili uyumsuzluklardan kaynaklanıyor olabilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Modların birbirleriyle veya oyunun güncel sürümüyle uyumsuz olması.
  • Oyun dosyalarının bozulmuş veya eksik olması.
  • Modların yanlış veya eksik şekilde kaldırılması.
  • Sistem izinlerinin modlar veya oyun için yetersiz olması.
  • Arka planda çalışan çakışan yazılımlar veya servisler.
Cities Skylines 2 mod yükledikten sonra oyun hata veriyor çözüm adımları
  1. Oyun dosyalarını doğrula: Xbox uygulamasında Cities Skylines 2'yi bulun, sağ tıklayıp "Yönet" veya "Ayarlar" seçeneğini kullanın, ardından "Dosyaları doğrula" veya "Onar" seçeneğini çalıştırarak eksik/bozuk dosyaları tespit edip onarın.
  2. Tüm modları ve ayarları temizle: Oyunun kurulu olduğu klasördeki 'mods' klasörünü (ve varsa 'plugins' veya benzeri klasörleri) tamamen silin. Ayrıca, AppData klasöründeki Cities Skylines 2 ile ilgili tüm ayar ve profil dosyalarını (yedekleyerek) kaldırın. Bu adımlardan sonra oyun dosyalarını tekrar doğrulayın.
  3. Tek modla test et: Temiz bir kurulumun ardından, oyuna yalnızca bir adet basit mod yükleyerek başlatmayı deneyin. Oyun açılırsa, diğer modları teker teker ekleyerek soruna neden olan mod veya mod kombinasyonunu tespit edin.
  4. Mod uyumluluğunu kontrol et: Kullandığınız modların oyunun en güncel sürümüyle uyumlu olduğundan emin olun. Modun yayınlandığı sayfadaki açıklamalara, güncelleme notlarına ve yorumlara dikkat edin.
  5. Grafik sürücülerini güncelle: Ekran kartı üreticinizin (NVIDIA, AMD, Intel) web sitesinden en güncel grafik sürücülerini indirip temiz bir kurulum yapın.
  6. Arka plan uygulamalarını kapat: Oyun çalışırken performans veya uyumluluk sorunlarına yol açabilecek diğer tüm programları (antivirüs yazılımları, indirme yöneticileri, Discord gibi iletişim araçları, diğer oyun platformları) kapatın.
  7. Oyun servislerini kontrol et: Xbox veya diğer platformların servislerinin arka planda düzgün çalıştığından emin olun. Gerekirse bu servisleri yeniden başlatın.
Oyunun farklı sürümlerinde (örneğin Steam ve Xbox Game Pass) mod yönetimi ve dosyaları farklılık gösterebilir, bu nedenle kullandığınız platforma özel talimatları kontrol edin.

Kişi Yorumladı
Geri