Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Detroit Become Human siyah ekran hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Detroit Become Human siyah ekran hatası veriyor Oyunu açıyorum ve sorunsuz çalışıyor. Sorun belki çözülür diye 30 FPS'e sabitledim. Oyunu belirli bir süre oynadıktan sonra ekranın çoğu siyah oluyor, sadece sol tarafı biraz kalıyor. İnternetteki bazı çözümleri denemedim ama olmadı. Ekran kartına da en son gelen güncellemeyi yaptım ve yeni güncelleme de gelmedi.

Detroit Become Human siyah ekran hatası veriyor durumunda en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun açılışında sorunsuz çalışsa da bir süre sonra ekranın büyük kısmının kararması yaygın bir problemdir.
Bu tür siyah ekran hataları genellikle sürücü uyumsuzlukları, oyun dosyası sorunları veya sistem çakışmalarından kaynaklanır.
Ekran kartı sürücüsü güncel olsa bile, bazen eski sürücüye dönmek veya temiz kurulum yapmak gerekebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerindeki güncel olmayan veya uyumsuz sürümler
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik dosyalar
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer uygulamalar
  • Oyunun kendisindeki port hataları veya grafik ayarları uyumsuzlukları
  • DirectX veya Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerindeki eksiklikler

Detroit Become Human siyah ekran hatası veriyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinin tamamen kaldırılıp en güncel veya önceki stabil bir sürüme temiz kurulum ile yeniden yüklenmesi.
  2. Oyunun kurulu olduğu dijital mağaza (Steam, Epic Games vb.) üzerinden oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama işlemi yapılması.
  3. Arka planda çalışan ve oyuna müdahale edebilecek gereksiz uygulamaların kapatılması.
  4. Oyun içi grafik ayarlarında, özellikle FPS sabitleme veya VSync gibi seçeneklerin geçici olarak devre dışı bırakılması.
  5. Oyunun tam ekran yerine pencere (windowed) veya kenarlıksız pencere (borderless windowed) modunda çalıştırılmasının denenmesi.
  6. DirectX ve Microsoft Visual C++ Redistributable paketlerinin güncel sürümlerinin yüklenmesi veya onarılması.

Kişi Yorumladı
Geri