Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Discord aramadayken Valorant takılıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Discord aramadayken Valorant takılıyor Oyunda, Discord aramasında değilken hiçbir sıkıntı yok. Ne zaman bir aramaya girsem oyunda takılmalar başlıyor; sanki anlık ping giriyor ve beni geriye atıyor gibi. Yaşanan durum bu. Acaba bu GoodbyeDPI'dan mı kaynaklı? Öyle olsa arkada açıkken de aynısını yapar diye düşünüyorum. Yoksa sorun Discord'da mı? Dediğim gibi, bu sadece aramada iken yaşanan bir durum. Sistemimde i5-9400F, Palit RTX 2060 (6 GB) ve XPG'nin 16 GB RAM'i var.

Discord aramadayken Valorant takılıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Discord aramasına girildiğinde Valorant'ta yaşanan takılmalar, genellikle sesli iletişim yazılımı ile oyun arasındaki kaynak çakışmalarından veya ağ iletimindeki anormalliklerden kaynaklanır. Sorunun sadece arama sırasında ortaya çıkması, bu iki unsur arasındaki etkileşime işaret eder. Kullanıcının belirttiği gibi, GoodbyeDPI gibi harici yazılımların veya doğrudan Discord'un kendisinin bu duruma neden olup olmadığını anlamak için adım adım kontroller yapılmalıdır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Discord'ın sesli iletişim ve ağ işleme mekanizmalarının Valorant ile çakışması.
  • Arka planda çalışan ve ağ kaynaklarını yoğun kullanan diğer uygulamalar veya VPN/güvenlik yazılımları.
  • Yanlış veya uyumsuz DNS ayarları, ağ paketlerinin iletiminde sorunlara yol açabilir.
  • Yetersiz sistem kaynakları veya güncel olmayan ağ kartı sürücüleri.

Discord aramadayken Valorant takılıyor çözüm adımları
  1. Discord ayarlarından oyun içi arayüzü (overlay) devre dışı bırakın ve ses ayarlarından "Gelişmiş ses işleme"yi kapatmayı deneyin.
  2. Discord'u tamamen kapatıp sadece Valorant'ı çalıştırarak test edin. Sorun devam etmiyorsa, çözüm Discord ayarlarına odaklanmalıdır.
  3. Kullandığınız DNS ayarlarını (örneğin, 1.1.1.1) geçici olarak varsayılan ayarlara döndürün veya farklı bir DNS sunucusu deneyin.
  4. Valorant oyun dosyalarının bütünlüğünü oyunun başlatıcısı (launcher) üzerinden doğrulayın.
  5. Ağ bağdaştırıcısı (Network Adapter) sürücülerinizin en güncel sürümünü üreticinin web sitesinden indirip kurun.
  6. GoodbyeDPI gibi ağ müdahale eden yazılımları geçici olarak devre dışı bırakarak test yapın.
  7. Görev Yöneticisi'nden Valorant ve Discord çalışırken sistem kaynaklarını (CPU, RAM, Ağ) izleyin.

Kişi Yorumladı
Geri