Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
End'den dünyaya nasıl geri dönülür? Ya ben bir shader test ediyordum. Spawnpointi de ende ayarladım şu an Dragon'u öldürsem portala girsem bile spawnpoint ende ayarlı olduğundan o spawnpointe atıyor dünyaya geri atmıyor. Dünyaya geri nasıl dönebilirim? Spawnpoint noktasını sıfırlayan bir kod var mı?
End'den dünyaya nasıl geri dönülür? Ya ben bir shader test ediyordum. Spawnpointi de ende ayarladım şu an Dragon'u öldürsem portala girsem bile spawnpoint ende ayarlı olduğundan o spawnpointe atıyor dünyaya geri atmıyor. Dünyaya geri nasıl dönebilirim? Spawnpoint noktasını sıfırlayan bir kod var mı?
Evet, Minecraft’ta End'den dünyaya geri dönmek için birkaç yöntem ve çözüm vardır. Özellikle spawn point’in End’e ayarlandığı durumlarda, öldükten sonra bile End'de doğarsınız — bu da oyunda döngüye girmenize neden olabilir. Aşağıda adım adım detaylı çözüm yollarını anlatıyorum kanka:
1. Spawnpoint’i Overworld (Dünya) içine ayarlamak (komutla)
End'den çıktığınızda sizi dünyaya döndürmesini istiyorsanız...
Evet, Minecraft’ta End'den dünyaya geri dönmek için birkaç yöntem ve çözüm vardır. Özellikle spawn point’in End’e ayarlandığı durumlarda, öldükten sonra bile End'de doğarsınız — bu da oyunda döngüye girmenize neden olabilir. Aşağıda adım adım detaylı çözüm yollarını anlatıyorum kanka:
1. Spawnpoint’i Overworld (Dünya) içine ayarlamak (komutla)
End'den çıktığınızda sizi dünyaya döndürmesini istiyorsanız, spawnpoint’inizin dünyada (Overworld) bir yere ayarlı olması gerekir.
Komut (Overworld'de bir koordinata setler):
Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
Örnek:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu komut, oyuncunun dünyadaki (Overworld) 100,64,100 koordinatını doğma noktası yapar. Böylece öldüğünüzde artık End değil, bu noktada doğarsınız.
2. Ender Dragon'u öldürüp portalı kullanmak
Eğer Dragon'u öldürdüyseniz, End ortasında bir çıkış portalı oluşur. Bu portal sizi son uyuduğunuz yatağa veya spawnpoint’inize ışınlar.
Ama spawnpoint’iniz End’deyse, tekrar End’e dönersiniz.
Çözüm:
Overworld'de bir yatağa yatın (gece).
Sonra End’e gidin ve Dragon’u öldürüp portaldan çıkın.
Bu şekilde dünyaya ışınlanırsınız çünkü artık spawn noktası dünyadadır.
3. Oyuncuyu zorla Overworld'e ışınlama (komutla)
Komut:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu komut sizi her nerede olursanız olun, Overworld’ün 100,64,100 koordinatına ışınlar.
Gerekirse şu şekilde yapabilirsiniz:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu sayede envanterinizi kaybetmeden yeniden doğarsınız.
4. Yatak spawnpoint’ini sıfırlama
Yatakta yatmak spawn noktasını değiştirir. Ama “sıfırlamak” istiyorsanız:
Komut:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu komut, bulunduğunuz lokasyonu doğma noktası yapar. Oyuncu öldüğünde artık orada doğar.
Ekstra: NBT düzenleyici ile manuel düzeltme (zorunlu değil)
Eğer server veya save dosyasına erişiminiz varsa, oyuncu SpawnDimension değerini manuel olarak "overworld" yapabilirsiniz (NBTEdit gibi araçlarla). Ancak bu genellikle gerekmez.
Özetle Senin Durumun İçin En Uygun Çözüm
Sen spawnpoint’i End’de ayarladığın için Dragon’u öldürsen bile dünyaya değil, yine End’e atıyor. Şunları yap:
End'den /execute in minecraftverworld run tp @s 100 64 100 komutuyla kendini dünyaya ışınla.
Ardından /spawnpoint komutuyla dünyadaki istediğin noktayı doğma yeri olarak ayarla.
Artık Dragon’u öldürsen de, öldüğünde de dünyada doğarsın.
İstersen sana özel bir komut bloğu sistemi ya da datapack de yazabilirim. Yardımcı olmamı istediğin başka bir durum varsa detaylandırabilirsin.