Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FACEIT Secure Boot hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FACEIT Secure Boot hatası veriyor İyi Sosyaller, hayırlı bayramlar. Bugün uzun bir aradan sonra FACEIT yükleyeyim gireyim dedim. FACEIT'e giriyorum fakat anti cheatini başlatırken bir sorun alıyorum bunu cözümünü bilen arkadaşlar yardımcı olabilirlerse cok mutlu olurum. Birkaç kişinin cözüm yöntemlerini denedim fakat bir değişiklik olmadı. Şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.

FACEIT Secure Boot hatası veriyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu hata genellikle sistemin güvenli modda başlatılmasını gerektiren uygulamalarda ortaya çıkar. BIOS ayarlarında yapılan bazı değişiklikler bu sorunu çözebilir. En yaygın nedenler arasında TPM, Secure Boot ve sanallaştırma teknolojilerinin kapalı olması yer alır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • BIOS ayarlarında Secure Boot özelliğinin kapalı olması.
  • TPM (Trusted Platform Module) modülünün devre dışı bırakılması.
  • Sistemde sanallaştırma teknolojilerinin (Intel VT-x veya AMD SVM) kapalı olması.
  • İşletim sistemi veya oyun dosyalarının bütünlüğünde bozulmalar.
  • Yanlış BIOS yapılandırması veya güncel olmayan BIOS sürümü.
FACEIT Secure Boot hatası veriyor çözüm adımları
  1. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS/UEFI ayarlarına girmek için ilgili tuşa (genellikle DEL, F2, F10 veya F12) basın.
  2. BIOS içinde "Secure Boot" seçeneğini bulun ve etkinleştirin (Enable yapın). Eğer "Custom" seçeneği varsa, "Standard" olarak ayarlayın.
  3. TPM (Trusted Platform Module) ayarlarını bulun ve etkinleştirin (Enable yapın). Genellikle "Security" veya "Advanced" menülerinde yer alır.
  4. AMD işlemcili sistemlerde "SVM Mode" (veya benzeri sanallaştırma ayarı) bulunup etkinleştirilmelidir. Intel işlemcilerde ise "Intel VT-x" veya "Virtualization Technology" ayarlarının etkin olduğundan emin olun.
  5. BIOS'ta "Key Management" bölümüne giderek "Restore Factory Keys" (Fabrika Ayarlarına Dön) seçeneğini kullanın. Bu, güvenli önyükleme anahtarlarını sıfırlar.
  6. Tüm ayarları kaydedip BIOS'tan çıkın. Bilgisayar yeniden başladıktan sonra FACEIT anti-cheat'i tekrar başlatmayı deneyin.
  7. Eğer sorun devam ederse, FACEIT istemcisini kaldırıp tekrar kurun ve oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
Bu adımlar sorununuzun giderilmesine yardımcı olacaktır.

Kişi Yorumladı
Geri