Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

FACEIT TPM hatası verip açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
FACEIT TPM hatası verip açılmıyor Öncelikle esenlikler dilerim, arkadaşlar yaklaşık 2 aydır bana kafayı yedirten bir problemi anlatmak istiyorum. FACEİT platformunu kullanmak istediğimde "Your trusted platform module (TPM) is enabled but not fully functional" hatasını aldım ilgili hatada verilen forum ve yaptığım web aramaları sonucu sırasıyla BIOS guncelleme, secure boot açma, TPM temizleme ve factory key reset işlemlerini yaptım. Tabi bu arada BIOS UEFI, depolama cihazlarımda GPT modunda. Format belki işe yarar dedim yine...

teşekkürler

FACEIT TPM hatası verip açılmıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
FACEIT Anti-Cheat (AC) sistemi, oyunlarda hileleri önlemek için TPM (Trusted Platform Module) teknolojisini kullanır. TPM ile ilgili bir sorun yaşandığında, bu anti-cheat yazılımı düzgün çalışmaz ve hata verir. Bu durum, özellikle oyun içi adalet ve güvenlik için önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • TPM modülünün devre dışı olması veya düzgün çalışmaması.
  • BIOS ayarlarında TPM veya Secure Boot'un yanlış yapılandırılması.
  • Güncel olmayan anakart BIOS sürümü.
  • FACEIT AC veya oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması.
  • Windows Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımları ile çakışma.
FACEIT TPM hatası verip açılmıyor çözüm adımları
  1. Bilgisayarınızın BIOS ayarlarına girin. Güvenlik (Security) menüsünden TPM/PTT (Intel için PTT, AMD için fTPM) seçeneğini bulun ve etkinleştirin (Enable). Secure Boot seçeneğini de kontrol edip etkin olduğundan emin olun.
  2. Anakartınızın modelini öğrenerek üreticinin web sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirip güncelleyin. Güncelleme talimatlarını dikkatle uygulayın.
  3. Bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra FACEIT istemcisini ve FACEIT Anti-Cheat yazılımını kaldırın. Ardından resmi siteden en son sürümü indirip temiz bir kurulum yapın.
  4. TPM temizleme işlemi için bilgisayarınızı yeniden başlatırken BIOS ayarlarına girin. Güvenlik menüsündeki TPM ile ilgili "Clear TPM" veya "Factory Reset" gibi bir seçeneği bulun ve onaylayın.
  5. Windows Disk Yönetimi'ni (diskmgmt.msc) açarak sistem diskinizin (genellikle C:) GPT bölümleme şemasında olduğundan emin olun. Değilse GPT'ye dönüştürme adımlarını araştırın.

Kişi Yorumladı
Geri