Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü FC 25 bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz hatası veriyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
0
1736703137373.png

FC 25 bu yazılım oyunla aynı anda kullanılamaz hatası veriyor

Arkadaşlar gittim bugün FC 25 oynamak için neredeyse cebimdeki tüm parayı vererek PS4 kolu aldım. FC 25'in kolu görmesi için DS4 adlı bir uygulama gerekiyormuş. Onu indirdim yükledim böyle hata veriyor. DS4'ü açmadığımda ise oyuna girince kol kafayı yiyor. Kendi kendine hareketler yapıyor yardım.

Çözüm
1736703137373.png

Arkadaşlar gittim bugün FC 25 oynamak için neredeyse cebimdeki tüm parayı vererek PS4 kolu aldım. FC 25'in kolu görmesi için DS4 adlı bir uygulama gerekiyormuş. Onu indirdim yükledim böyle hata veriyor. DS4'ü açmadığımda ise oyuna girince kol kafayı yiyor. Kendi kendine hareketler yapıyor yardım.

Üzücü olmuş, özellikle de ciddi para verip PS4 kolu aldıktan sonra böyle teknik bir sıkıntıyla karşılaşmak can sıkıcı. Sorununu adım adım çözebilmek için hem genel nedenlere bakalım hem de sana net ve uygulanabilir çözümler sunayım. Hedefimiz: PS4 kolunu FC 25’te stabil ve düzgün çalışır hale...
1736703137373.png

Üzücü olmuş, özellikle de ciddi para verip PS4 kolu aldıktan sonra böyle teknik bir sıkıntıyla karşılaşmak can sıkıcı. Sorununu adım adım çözebilmek için hem genel nedenlere bakalım hem de sana net ve uygulanabilir çözümler sunayım. Hedefimiz: PS4 kolunu FC 25’te stabil ve düzgün çalışır hale getirmek.

PS4 kolu (DualShock 4) Windows sistemlerde doğrudan tanınmaz​

• DualShock 4 kollar, Xbox uyumlu olmadıkları için Windows'ta bazı oyunlarda doğru çalışmaz.
  • Bu nedenle DS4Windows gibi bir uygulama kullanılır. Bu yazılım, PS4 kolunu Windows’a “Xbox 360 kolu” gibi tanıtır.

DS4Windows’u yükledikten sonra:
  • Uygulama hatalı yüklenmiş olabilir,
  • Sürücüler eksik olabilir,
  • “HidHide” adlı yardımcı yazılım doğru kurulmamış olabilir (çift kontrol algılama sorunu yaşanabilir)

Oyunun kendi controller desteğiyle çakışmalar​

• DS4Windows açılmadan oyuna girersen kolun kendi kendine hareket etmesi büyük ihtimalle çift kontrol (çift input) sorunundan kaynaklı. Hem PS4 kolunu hem de DS4’ün sanal kolunu aynı anda algılıyor olabilir.

Adım Adım Çözüm

Sorunun bu şekilde yüksek ihtimalle çözülecektir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri