Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Game Pass'ten yüklenen CoD MW2 açılmıyor Xbox Game Pass'te CoD MW2 yükledim fakat böyle bir sorun alıyorum, ne yapmam lazım? Dosya onarımı, geri yükleme, silip yükleme hepsini denedim ama olmadı.
Game Pass'ten yüklenen CoD MW2 açılmıyor Xbox Game Pass'te CoD MW2 yükledim fakat böyle bir sorun alıyorum, ne yapmam lazım? Dosya onarımı, geri yükleme, silip yükleme hepsini denedim ama olmadı.
aynı durum Game Pass’te (PC) sık görülüyor: oyun hiç açılmıyor / tıklayınca hiçbir şey olmuyor. Bu genelde Xbox “Gaming Services”, COD HQ / içerik paketleri ve çakışan sürücü/overlay servisleri yüzünden oluyor. Aşağıya, en çok işe yarayanları hızlıdan derine sırayla koydum. (Resmî sayfaları ve kanıtları özellikle ekledim.)
En hızlı çözümler (3–10 dk)
“Gaming Services Repair Tool” ile onar (resmî)
Xbox uygulamasını aç → sağ üstte profil resmine tıkla → Support...
aynı durum Game Pass’te (PC) sık görülüyor: oyun hiç açılmıyor / tıklayınca hiçbir şey olmuyor. Bu genelde Xbox “Gaming Services”, COD HQ / içerik paketleri ve çakışan sürücü/overlay servisleri yüzünden oluyor. Aşağıya, en çok işe yarayanları hızlıdan derine sırayla koydum. (Resmî sayfaları ve kanıtları özellikle ekledim.)
En hızlı çözümler (3–10 dk)
“Gaming Services Repair Tool” ile onar (resmî)
Xbox uygulamasını aç → sağ üstte profil resmine tıkla → Support (Destek) → Gaming Services Repair Tool → Start.
(Microsoft bu aracı PC’de oyun başlatma sorunları için öneriyor.)
Microsoft Store & Xbox uygulaması eşleşsin
Her ikisinde de aynı Microsoft hesabıyla oturum açık olsun → ikisinden de çık → tekrar giriş yap → PC’yi yeniden başlat. (Xbox destek dokümanlarının ilk adımları.)
İçerik paketlerini tamamla (MW2 ayrı paketlere bölünüyor)
Xbox uygulamasında MW2 → … → Manage (Yönet) → Installed files / Add-ons kısmında Campaign Pack 1/2, Multiplayer Pack vb. paketlerin tamamı yüklü olsun.
Microsoft Store’da “MW2 Campaign Pack 1/2” sayfaları bu içeriklerin ayrı listelendiğini gösteriyor.
COD HQ’dan değil, doğrudan MW2’den başlat
29 Temmuz 2025 itibarıyla MW2/ MW3, COD HQ’dan ayrıldı. PC’de doğrudan oyunu kurup başlatmak gerekiyor; eski HQ kurulumları sorun çıkarabiliyor. Gerekirse HQ’yu kaldırıp yalnız “Call of Duty: Modern Warfare II” girişini yeniden yükle/başlat.
Overlay/araç çakışmalarını kapat
Özellikle Nahimic/Sonic Studio ses hizmeti, Logitech G Hub, Razer/NVIDIA/Discord overlay’leri oyun açılışını engelleyebiliyor.
Geçici test: Görev Yöneticisi → Nahimic ve G HUB süreçlerini sonlandır → oyunu dene. (Kullanıcı raporlarıyla doğrulanmış.)
MW2 Game Pass’ten hiç açılmıyor sorunu dönem dönem bilinen bir sorun olarak listelendi; Xbox tarafı ve Activision çözüm üzerinde olduklarını duyurmuştu. Böyle durumlarda üstteki adımlar + “içerik paketlerini ayrı ayrı kurma” geçici çözüm olarak öneriliyor.
Konsolda yaşıyorsan (Xbox Series/One)
Oyun → Oyun ve eklentileri yönet: MW2’nin tüm gerekli paketleri yüklü mü kontrol et.
Güç döngüsü: Konsolu 10 sn basılı tutarak tamamen kapat → fişini 1 dk çek → aç.
Ağ testini (Ayarlar → Genel → Ağ ayarları → Ağ bağlantısını test et) yap. (Xbox’ın genel sorun giderme akışı.)
Hızlı kontrol listesi (özet)
Xbox uygulamasında Gaming Services Repair Tool çalıştırıldı.
Store & Xbox aynı hesapla giriş, yeniden başlatma yapıldı.