Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 "BattlEye requires a restart to play GTA Online" hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 "BattlEye requires a restart to play GTA Online" hatası veriyor Nedense bu hata oluyor çok çektim artık bir foruma yazayim dedim. PC'ye fresh install atıp sadece GTA yükleyim girsem de arada bir bu hatayı yapıyor ve Online'a girerken ve servera girerken atmazsa görevlere girerken atıyor yani loading screenlerde. Birkaç defa Rockstar desteğe yazdım; hep işte çakışan uygulamalar falan diyorlar ama hiç çözüm yok.

GTA 5 BattlEye requires a restart to play GTA Online hatası veriyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu hata genellikle oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmasından, BattlEye anticheat yazılımındaki sorunlardan veya diğer uygulamalarla yaşanan çakışmalardan kaynaklanır. Oyuna giriş yapmaya çalışırken veya yükleme ekranlarında yaşanan kesintiler, bu tür sorunların işaretçisi olabilir. Sorunu çözmek için belirli adımları takip etmek önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bozuk veya eksik olması.
  • BattlEye kurulumunun zarar görmesi veya güncel olmaması.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan uygulamalar.
  • Eski veya uyumsuz donanım sürücüleri.
  • Türkçe yama veya modların varlığı.

GTA 5 BattlEye requires a restart to play GTA Online hatası veriyor çözüm adımları
  1. Rockstar Games Launcher'ı açın, kütüphanenizden GTA 5'i bulun ve sağ üstteki üç noktaya tıklayarak "Dosyaları doğrula" seçeneğini kullanın.
  2. Oyunun kurulu olduğu dizine gidin. Orada bulunan "BattlEye" klasörünü silin ve ardından Rockstar Games Launcher üzerinden dosyaları tekrar doğrulayın.
  3. Dosya doğrulama sonrasında oyun klasöründe yer alan "gta5_be.exe" dosyasını silin. Ardından oyunu başlatıp gelen "retry" seçeneğine tıklayın.
  4. Rockstar Games Launcher ayarlarından BattlEye'ın aktif olduğundan emin olun. Eğer aktif değilse etkinleştirin.
  5. Eğer oyunda Türkçe yama veya herhangi bir mod kullanıyorsanız, bunları geçici olarak devre dışı bırakın veya kaldırın.
  6. Sorun devam ederse, Rockstar Games Launcher'ı tamamen kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyin.
  7. Tüm bu adımlar sorunu çözmezse, GTA 5 oyununu tamamen kaldırıp temiz bir kurulum yapın.

Kişi Yorumladı
Geri