Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 Enhanced DLSS 4.5 Açılıyor Ama 4x Modu ve Override Seçilemiyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 Enhanced DLSS 4.5 Açılıyor Ama 4x Modu ve Override Seçilemiyor

Merhaba, iyi günler​

GTA 5 Enhanced sürümünde DLSS ile ilgili bir sorun yaşıyorum. Oyunda DLSS aktif, ancak “geçersiz kılma / override” seçeneğini değiştiremiyorum. Ayrıca DLSS 4.5’i açabiliyorum ama 4x gibi yüksek kalite modlarını alamıyorum.

Denediğim şeyler:

• Ekran kartı sürücüsünü güncellemek
  • Oyun dosyalarını doğrulamak
  • Nvidia Control Panel ayarlarını kontrol etmek
  • Oyunu yeniden başlatmak

Sistemim:

• GPU: RTX 4060 Mobile
  • CPU...

teşekkürler

GTA 5 Enhanced DLSS 4.5 Açılıyor Ama 4x Modu ve Override Seçilemiyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar. Bu tür ayarların kilitli kalması, oyunun güncel olmayan modları, çakışan yazılımlar veya sistemdeki kararsızlıklar nedeniyle meydana gelebilir. Genellikle doğru bileşenlerin yüklendiğinden ve gerekli izinlerin verildiğinden emin olmak çözüm sunar. Özellikle DLSS ile ilgili güncellemeler bazen ek uyumluluk sorunlarına yol açabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • DLSS modlarının veya oyun dosyalarının eksik/bozuk olması
  • Ekran kartı sürücüleri ile oyun/mod arasındaki uyumsuzluklar
  • Nvidia Denetim Masası'ndaki global ayarların çakışması
  • Arka planda çalışan ve oyunun ayarlarını etkileyen üçüncü parti yazılımlar
  • Oyunun veya modun yanlış yapılandırılması
GTA 5 Enhanced DLSS 4.5 Açılıyor Ama 4x Modu ve Override Seçilemiyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücüsünü Temiz Kurulum ile yeniden yükleyin. Mevcut sürücüyü DDU (Display Driver Uninstaller) ile kaldırıp en güncel sürümü temiz bir şekilde kurmak, sürücü kaynaklı sorunları önler.
  2. GTA 5 Enhanced modunun ve oyunun kendisinin tüm dosyalarını doğrulayın. Kullandığınız başlatıcı üzerinden oyun dosyalarını kontrol edin ve mod dosyaları için kurulum rehberini takip ederek eksik veya bozuk dosya olup olmadığını teyit edin.
  3. Nvidia Denetim Masası'nda, "Program Ayarları" sekmesinden GTA 5'i seçin. "DLSS Görüntü Kalitesi" ayarını "Kalite" veya "Performans" gibi seçeneklere getirip, "Dikey Senkronizasyon" ayarını "Uygulama tarafından denetlensin" veya "Kapalı" olarak ayarlamayı deneyin.
  4. Arka planda çalışan ve oyun ayarlarıyla çakışabilecek gereksiz programları kapatın. Özellikle ekran kaydı yazılımları, arayüz kaplamaları (overlay) veya sistem izleme araçları bu tür sorunlara yol açabilir.
  5. Oyunun ayar dosyalarını (genellikle Belgelerim klasöründe bulunur) yedekleyip silerek oyunun varsayılan ayarlarla yeniden oluşturmasını sağlayın. Ardından mod ayarlarını tekrar uygulayın.
  6. Eğer mümkünse, GTA 5 Enhanced modunu kaldırıp orijinal oyunda DLSS ayarlarının çalışıp çalışmadığını test edin. Eğer orijinal oyunda sorun yoksa, sorun kesinlikle mod ile ilgilidir ve modun güncel bir sürümünü kontrol etmek veya yeniden kurmak gerekebilir.

Kişi Yorumladı
Geri