Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

GTA 5 Enhanced hata veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
GTA 5 Enhanced hata veriyor Laptopumda i7 5500U var ve Intel'in dahili ekran kartı var HD 5500. laptopumda harici olarak GTX 850M 4 GB ekran kartı var. Ama Rockstar GTA 5'i çalıştırırken dahili ekran kartını kullanıyor ve oyun sisteminiz DirectX 12'yi desteklemiyor hatası veriyor. Ne yapmalıyım?

GTA 5 Enhanced hata veriyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar.
Oyunun harici ekran kartı yerine dahili grafikleri kullanması ve DirectX 12 uyumluluğu hatası vermesi sık karşılaşılan bir durumdur. Bu tür sorunlar genellikle ekran kartı yapılandırması veya sürücü sorunlarından kaynaklanır. Doğru ayarları yapmak ve sistem bileşenlerini güncellemek kritik önem taşır.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyunun harici ekran kartı yerine dahili grafik işlemcisini kullanması.
  • Güncel olmayan, bozuk veya yanlış yüklenmiş ekran kartı sürücüleri.
  • Eksik veya uyumsuz DirectX bileşenleri.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Windows işletim sisteminin güncel olmaması.
GTA 5 Enhanced hata veriyor çözüm adımları
  1. NVIDIA Denetim Masası'nı açın. 3D Ayarlarının Yönetilmesi bölümünden GTA 5 (veya oyunun ana yürütülebilir dosyası) için tercih edilen grafik işlemciyi Yüksek performanslı NVIDIA işlemcisi olarak ayarlayın.
  2. Ekran kartı sürücülerinizi güncellemek için DDU (Display Driver Uninstaller) aracını kullanarak mevcut sürücüleri güvenli modda kaldırın. Ardından NVIDIA'nın web sitesinden en güncel GTX 850M sürücüsünü indirip temiz bir kurulum yapın.
  3. Oyunun yüklü olduğu platformun (Rockstar Games Launcher, Steam vb.) kütüphanesinden GTA 5'in oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama seçeneğini çalıştırarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  4. Microsoft'un resmi web sitesinden DirectX Son Kullanıcı Zamanı Çalıştırılabilir paketini indirip çalıştırarak gerekli tüm DirectX bileşenlerinin güncel olduğundan emin olun.
  5. Windows Update'i çalıştırarak işletim sisteminizdeki tüm güncellemeleri denetleyin ve yükleyin.
GTA V'in sistem gereksinimlerinde DirectX 12 desteği zorunludur.

Kişi Yorumladı
Geri