Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüGTA 5 Enhanced'e yüklenen yama nasıl silinir?
GTA 5 Enhanced'e yüklenen yama nasıl silinir? GTA 5 Enhanced'e yama kurdum oyunu bitirdim şimdi Online'ye girmek için yamayı silemiyorum. Nasıl sileceğiz?
GTA 5 Enhanced'e yüklenen yama nasıl silinir? GTA 5 Enhanced'e yama kurdum oyunu bitirdim şimdi Online'ye girmek için yamayı silemiyorum. Nasıl sileceğiz?
GTA 5’e kurulan yamalar (özellikle “Enhanced” tek oyunculu mod yamaları) doğrudan oyunun dosyalarını değiştirir. Online’a girmek için bunların kaldırılması şarttır çünkü Rockstar’ın hile önleme sistemi modlu dosyalara izin vermez.
Kısaca çözüm yolları:
Eğer kurulumda mods klasörü (OpenIV kullanılarak) oluşturulduysa, yapman gereken sadece oyunun kurulu olduğu dizindeki mods klasörünü silmek. Bu klasör oyunun orijinal dosyalarının kopyasını alır, sen yamaları oraya kurarsın. Silince oyun tekrar orijinal dosyalardan çalışır.
GTA 5’e kurulan yamalar (özellikle “Enhanced” tek oyunculu mod yamaları) doğrudan oyunun dosyalarını değiştirir. Online’a girmek için bunların kaldırılması şarttır çünkü Rockstar’ın hile önleme sistemi modlu dosyalara izin vermez.
Kısaca çözüm yolları:
Eğer kurulumda mods klasörü (OpenIV kullanılarak) oluşturulduysa, yapman gereken sadece oyunun kurulu olduğu dizindeki mods klasörünü silmek. Bu klasör oyunun orijinal dosyalarının kopyasını alır, sen yamaları oraya kurarsın. Silince oyun tekrar orijinal dosyalardan çalışır.
Eğer yamayı doğrudan oyun dosyalarının üzerine kurduysan (örneğin update.rpf gibi dosyaları değiştirdiysen), o zaman en garantili yol Steam veya Rockstar Launcher üzerinden dosya bütünlüğünü doğrulamak.
Steam’de: GTA V’e sağ tık → Özellikler → Yüklü Dosyalar → “Dosyaların bütünlüğünü doğrula” → değiştirilmiş dosyaları yeniden indirir.
Rockstar Launcher’da: GTA V yanındaki “Ayarlar” → “Dosyaları onar” seçeneği var, aynı işlevi görür.
Alternatif olarak oyunu tamamen kaldırıp tekrar yüklemek de kesin çözümdür ama biraz zaman alır.
Özet: Eğer mods klasörüyle kurduysan direkt sil; dosyaların üstüne kurduysan doğrulama/onarma yap. Bu şekilde GTA Online’a sorunsuz girebilirsin.