Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

i5 14400F RTX 5060 sistemde Kingdom Come: Deliverance bir anda bulanıklaştı

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
i5 14400F RTX 5060 sistemde Kingdom Come: Deliverance bir anda bulanıklaştı Daha dün Kingdom Come: Deliverance oynarken her şey netti. Bugün oyunu açtım ve uzaktaki yakındaki her şeyin kenarları pikselli görünüyor. Bütün grafikler fullde olmasına rağmen bir türlü düzeltemedim. NVIDIA Denetim Masası ayarlarımı falan da sıfırladım, tekrar ayar yaptım yine düzelmedi. Sadece bu oyunda oluyor ayrıca CS'ye falan baktım bir sorun yoktu.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/1772563683064-png.2670006/

i5 14400F RTX 5060 sistemde Kingdom Come: Deliverance bir anda bulanıklaştı hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyun içindeki grafik ayarlarının bozulması, ekran kartı sürücüleri ile ilgili sorunlar veya oyun dosyalarının bütünlüğünün zarar görmesi bu tür bulanıklık sorunlarına yol açabilir. Sisteminizi ve oyun dosyalarını dikkatlice kontrol ederek sorunu gidermeye odaklanmak önemlidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bozuk veya eksik oyun dosyaları
  • Güncel olmayan, çakışan veya hatalı ekran kartı sürücüleri
  • NVIDIA Denetim Masası'ndaki yanlış yapılandırılmış veya bozulmuş ayarlar
  • Oyunun kendi grafik ayarlarındaki beklenmedik değişiklikler veya hatalı tercihler
  • Arka planda çalışan ve oyun kaynaklarıyla çakışan diğer yazılımlar
i5 14400F RTX 5060 sistemde Kingdom Come: Deliverance bir anda bulanıklaştı çözüm adımları
  1. Oyun Dosyalarını Doğrulayın: Oyunu yüklediğiniz platformda (Steam vb.) oyunun dosyalarının bütünlüğünü doğrulama seçeneğini kullanın. Bu işlem eksik veya bozuk dosyaları otomatik olarak onarır.
  2. Ekran Kartı Sürücülerini Temiz Kurulum Yapın: DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir araçla mevcut ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın ve ardından en güncel sürücüleri temiz kurulum ile yeniden yükleyin.
  3. NVIDIA Denetim Masası Ayarlarını Sıfırlayın: Sürücüleri temiz kurduktan sonra NVIDIA Denetim Masası'nı açın, "3D Ayarlarının Yönetilmesi" bölümüne gidin ve "Ayarları varsayılana getir" seçeneğini seçin.
  4. Oyun İçi Grafik Ayarlarını Kontrol Edin: Oyunun grafik menüsünden "Doku Kalitesi", "Gölge Kalitesi" ve "Ortam Kaplaması" gibi ayarları düşürerek test edin. Özellikle çözünürlük ölçekleme ayarını kontrol edin.
  5. Tam Ekran Optimizasyonlarını Devre Dışı Bırakın: Oyunun ana çalıştırılabilir (.exe) dosyasına sağ tıklayın, "Özellikler" > "Uyumluluk" sekmesine gidin ve "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" kutucuğunu işaretleyin.
  6. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Oyunu başlatmadan önce çalışan tüm gereksiz arka plan uygulamalarını kapatarak sistem kaynaklarının oyuna yönlendirilmesini sağlayın.

Kişi Yorumladı
Geri