Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

LoL'de maç başlamasına rağmen oyun ekranı gelmiyor ve %100'de takılı kalıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
LoL'de maç başlamasına rağmen oyun ekranı gelmiyor ve %100'de takılı kalıyor Merhaba, öncelikle sistem bilgilerimi tam bilmiyorum ama bildiğim kadarıyla NVIDIA GeForce GT 740M ekran kartım var ve kablosuz bağlantı kullanıyorum. Ekran kartımı Driver Booster ile güncellemiştim. LoL'de çoğu maça bağlanamıyor bağlanınca da geç bağlanıyor. Normalde böyle bir sorunum yoktu ama formattan sonra böyle oldu. Önerisi olan var mı acaba?

LoL'de maç başlamasına rağmen oyun ekranı gelmiyor ve %100'de takılı kalıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu tür sorunlar genellikle istemci dosyalarındaki bozulmalar, sürücü uyumsuzlukları veya arka planda çalışan çakışan uygulamalardan kaynaklanır. PC'nizde yapılan format sonrası bu tür problemler daha sık görülür. Sorunun temel nedenini bulmak için belirli adımları takip etmek önemlidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun istemci dosyalarının bozulması veya eksik olması.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuz olması (özellikle Driver Booster gibi araçlarla yapılan güncellemeler sorun yaratabilir).
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer uygulamalar (antivirüs yazılımları, ağ araçları vb.).
  • Windows işletim sistemi dosya bütünlüğünün bozulması veya gerekli güncellemelerin eksik olması.
  • Ağ bağlantısı sorunları veya güvenlik duvarı ayarlarının oyunu engellemesi.
LoL'de maç başlamasına rağmen oyun ekranı gelmiyor ve %100'de takılı kalıyor çözüm adımları
  1. Riot İstemcisini başlatın, Ayarlar bölümüne gidin ve "Onar" (Repair) seçeneğini kullanarak oyun dosyalarınızı doğrulayın ve eksik/bozuk olanları onarın.
  2. Mevcut ekran kartı sürücülerinizi tamamen kaldırın (güvenli modda Display Driver Uninstaller (DDU) ile yapılması önerilir) ve NVIDIA'nın resmi web sitesinden doğrudan GT 740M modeliniz için en güncel sürücüyü indirip kurun.
  3. LoL başlatıcısına sağ tıklayarak "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğiyle oyunu başlatmayı deneyin.
  4. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (tarayıcılar, indirme yöneticileri, diğer oyun başlatıcıları) ve güvenlik yazılımlarını (antivirüs, güvenlik duvarı) geçici olarak devre dışı bırakın.
  5. Bilgisayarınızın Windows güncellemelerinin tam olduğundan emin olun. Komut istemcisini yönetici olarak açıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırarak sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin ve onarın.
  6. League of Legends klasöründeki 'Config' klasörünün içeriğini (yedek alarak) silmeyi deneyin, oyun ilk açılışta ayarları varsayılana döndürecektir.
  7. Ağ ayarlarınızı sıfırlamak için komut istemcisini yönetici olarak açıp sırasıyla `ipconfig /flushdns`, `netsh winsock reset` ve `netsh int ip reset` komutlarını çalıştırın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Bu adımları uyguladıktan sonra sorunun çözülüp çözülmediğini kontrol edin.

Kişi Yorumladı
Geri