Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

LoL'de oyun bittiğinde veya oyuna girerken Alt Tab yapılınca sistem yeniden başlıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
LoL'de oyun bittiğinde veya oyuna girerken Alt Tab yapılınca sistem yeniden başlıyor Arkadaşlar 7700XT 12 GB ekran kartını kullanıyorum. İşlemcim ise AMD Ryzen 5 5600. LoL'de oyun bittiğinde veya giriş ekranında bilgisayarım kendiliğinden otomatikmen yeniden başlatıyor. Önceden böyle bir sorun yoktu, fakat yeni olmaya başladı ve çözümünü bulamıyorum. Bu neden kaynaklı? Ekran kartımın driverı yüklü ve güncel şu anda.

LoL'de oyun bittiğinde veya oyuna girerken Alt Tab yapılınca sistem yeniden başlıyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar. Bu tür rastgele yeniden başlatmalar, oyun dosyalarındaki bozulmalar, güncel olmayan veya çakışan sürücüler, arka planda çalışan çakışan yazılımlar veya işletim sistemi sorunlarından kaynaklanabilir. Özellikle oyun bitiminde veya giriş ekranında Alt Tab yaparken bu durumun yaşanması, oyunun grafik veya sistem kaynaklarıyla etkileşimindeki bir hatayı işaret eder.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bozuk veya eksik olması.
  • Ekran kartı sürücüsünün güncel olmaması veya temiz kurulum gerektirmesi.
  • Arka planda çalışan ve oyunla çakışan diğer programlar.
  • İşletim sisteminde oluşan güncellemelerden kaynaklı veya dosya sistemi sorunları.
  • Olası donanımsal sorunlar (güç kaynağı veya aşırı ısınma gibi).
LoL'de oyun bittiğinde veya oyuna girerken Alt Tab yapılınca sistem yeniden başlıyor çözüm adımları
  1. League of Legends istemcisini açın, sağ üstteki ayarlar simgesine tıklayın ve ardından "Oyun Onar" seçeneğini seçerek oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edip onarın.
  2. Ekran kartı sürücüsünü DDU (Display Driver Uninstaller) gibi bir araçla tamamen kaldırıp en güncel temiz sürümü manuel olarak indirip kurun.
  3. Oyun sırasında arka planda gereksiz tüm programları (antivirüs yazılımları, tarayıcılar, indirme yöneticileri vb.) kapatın veya devre dışı bırakın.
  4. Windows'ta Komut İstemi'ni yönetici olarak başlatıp "sfc /scannow" komutunu girerek sistem dosyası denetleyicisini çalıştırın ve tamamlanmasını bekleyin.
  5. Windows Update'i kontrol ederek tüm mevcut güncellemeleri yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatın.
  6. Oyun içi grafik ayarlarını düşürerek veya VSync gibi özellikleri kapatıp açarak sorunun devam edip etmediğini test edin.

Kişi Yorumladı
Geri