Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Minecraft Bedrock'ta çevrimiçi olunmamasına rağmen çevrimiçi görünülüyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Minecraft Bedrock'ta çevrimiçi olunmamasına rağmen çevrimiçi görünülüyor İyi akşamlar. Minecraft Bedrock oynuyorum son günlerde, çevrimiçi olmasam bile oyunda çevrimiçi gözüküyorum, ayrıca çevrimiçi olsam bile arkadaşlarım bana katılamıyorlar, davet atıyorum davetle katılıyorlar. Sizce neden oluyor sorun? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler:)

Çözüm
Minecraft Bedrock'ta çevrimiçi olunmamasına rağmen çevrimiçi görünülüyor İyi akşamlar. Minecraft Bedrock oynuyorum son günlerde, çevrimiçi olmasam bile oyunda çevrimiçi gözüküyorum, ayrıca çevrimiçi olsam bile arkadaşlarım bana katılamıyorlar, davet atıyorum davetle katılıyorlar. Sizce neden oluyor sorun? Cevap verenlere şimdiden teşekkürler:)
Minecraft Bedrock’ta çevrimdışı olmana rağmen arkadaşlarının seni çevrimiçi görmesi aslında oyunun Xbox/Microsoft hesabı ile bağlantısından kaynaklanıyor. Sen oyunu kapatsan bile eğer bilgisayarında ya da telefonunda Xbox uygulaması açık kalıyorsa, hesabın hâlâ çevrim içi durumunu gösterebiliyor. Bu yüzden sen kendini çevrimdışı sansan bile arkadaşların seni oyunda aktif görebiliyorlar...
Minecraft Bedrock’ta çevrimdışı olmana rağmen arkadaşlarının seni çevrimiçi görmesi aslında oyunun Xbox/Microsoft hesabı ile bağlantısından kaynaklanıyor. Sen oyunu kapatsan bile eğer bilgisayarında ya da telefonunda Xbox uygulaması açık kalıyorsa, hesabın hâlâ çevrim içi durumunu gösterebiliyor. Bu yüzden sen kendini çevrimdışı sansan bile arkadaşların seni oyunda aktif görebiliyorlar. Bunun dışında arkadaşlarının sana doğrudan katılamaması genellikle hesap gizlilik ayarlarından ya da ağ bağlantısından kaynaklanıyor. Microsoft hesabında çok oyunculu izinler kapalıysa veya “başkaları oyununa katılabilir” seçeneği kısıtlıysa, onlar sana sadece davetle girebiliyor. Ayrıca modem ayarlarında NAT türünün katı (strict) olması da doğrudan katılımı engelleyip sadece davet yoluyla bağlantıya izin veriyor.

Yani yaşadığın sorun aslında senin hesabının Xbox altyapısında nasıl göründüğü ve ağ ayarlarınla ilgili. Çözüm için Xbox uygulamasında görünümünü çevrimdışı yapabilir, Microsoft gizlilik ayarlarından çok oyunculu izinlerini açabilir ya da modemden NAT türünü kontrol edebilirsin. Bunları yaptığında hem çevrimdışı olduğunda çevrim içi görünme sorunu azalacak hem de arkadaşların sana doğrudan katılabilecektir.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri