Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Minecraft'ta F11 yapınca ekrar kararıp geri geliyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Minecraft'ta F11 yapınca ekrar kararıp geri geliyor Selamlar elfdaily kullanıcıları. Uzun zamandır Minecraft oynuyorum fakat daha önce böyle bir sorunla karşılaşmadım ve sorunu çözmek için her şeyi denedim. Sorun, F11 ile tam ekran yapınca ekran kararıp geri geliyor. Bu kararma korsan veya farklı Launcher'lerde olmuyor, sadece orijinal Minecraft'ta mevcut. Bu sorunu da çözemedim. Daha önce paylaşılmış F3+p'yi denedim, ekran kartı Driver'ını güncelledim fakat düzelmedi. Yardımcı olursanız sevinirim.

Düzelttim buradaki ayarı geçerli yapınca...

teşekkürler

Minecraft'ta F11 yapınca ekrar kararıp geri geliyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir. Bu durum, genellikle oyun dosyalarının bütünlüğü, sistem yapılandırması veya uyumsuzluklar nedeniyle ortaya çıkar. Orijinal Minecraft sürümünde yaşanması, sorunun oyunun kendisiyle veya kurulu olduğu sistemle ilgili olduğunu göstermektedir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarında bozulma veya eksiklik.
  • Ekran kartı sürücülerinde uyumsuzluk veya eski sürüm.
  • Tam ekran optimizasyonlarının çakışması.
  • Windows veya diğer sistem servisleriyle çakışan yazılımlar.
  • Oyunun görüntü ayarlarında veya yapılandırma dosyalarında hata.
Minecraft'ta F11 yapınca ekrar kararıp geri geliyor çözüm adımları
  1. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin: Minecraft başlatıcısında oyun dosyalarını doğrulama seçeneğini kullanın.
  2. Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırakın: Windows'ta Minecraft'ın yürütülebilir dosyasına sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk sekmesinden "Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bırak" seçeneğini işaretleyin.
  3. Ekran kartı sürücülerini temiz bir kurulumla güncelleyin: Mevcut sürücüleri DDU gibi bir araçla kaldırıp en güncel sürümü kurun.
  4. Oyun içi görüntü ayarlarını sıfırlayın: Minecraft'ın ayarlar menüsünden grafik ve görüntü ayarlarını varsayılana döndürün.
  5. Çakışan yazılımları kontrol edin: Arka planda çalışan ve oyunla çakışabilecek gereksiz programları kapatın.
  6. Windows uyumluluk modunu deneyin: Minecraft .exe dosyası için farklı uyumluluk modlarını deneyin (Özellikler > Uyumluluk sekmesi).

Kişi Yorumladı
Geri