Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Monster Abra A5 V17.2 laptopta FC 26 devre arası ve ara sahnelerde FPS düşüyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Monster Abra A5 V17.2 laptopta FC 26 devre arası ve ara sahnelerde FPS düşüyor Herkese merhaba. Oyunda ilginç bir FPS problemi yaşıyorum. Özellikle devre arasına girerken veya maçın ilk başında, bazen de ara sahne geçişlerinde FPS bir anda 8–12 seviyelerine düşüyor. Asıl sorun şu: FPS düşüşü geçici değil. O şekilde kalıyor ve oyun içindeyken toparlamıyor. Ancak oyunu tamamen kapatıp tekrar açınca düzeliyor. Bakmadığım forum denemediğim çözüm kalmadı (bilgisayar teknisyenim) çıkamadım işin içinden. Forumda da birkaç kişi (bazılarının sistemi benim laptopum ile aynı)...

teşekkürler

Monster Abra A5 V17.2 laptopta FC 26 devre arası ve ara sahnelerde FPS düşüyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Oyunlarda yaşanan FPS düşüşleri, özellikle belirli anlarda meydana geldiğinde can sıkıcı olabilir. Bu durum, sistem kaynaklarının yetersiz kullanımı, güncel olmayan sürücüler veya arka planda çalışan yazılımlardan kaynaklanabilir. Sorunun geçici olup oyunun yeniden başlatılmasıyla düzelmesi, sistemin genel performansında veya oyunun dosyalarında bir problem olduğuna işaret edebilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya bozulması
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Arka planda çalışan ve yüksek kaynak tüketen uygulamalar
  • Sistem güç ayarlarının düşük performans modunda olması
  • Aşırı ısınma durumları (işlemci veya ekran kartı)
Monster Abra A5 V17.2 laptopta FC 26 devre arası ve ara sahnelerde FPS düşüyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerinizi en son sürüme güncelleyin. Güncelleme sırasında "Temiz Kurulum" seçeneğini işaretleyerek eski sürücü kalıntılarını temizleyin.
  2. Oyunun kurulu olduğu dizindeki oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam, Epic Games Launcher gibi platformlarda bu seçenek genellikle mevcuttur.
  3. Oyun çalışırken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (tarayıcılar, indirme yöneticileri, güncelleyiciler vb.) kapatın. Görev Yöneticisi'nden işlemci ve bellek kullanımını kontrol edin.
  4. Windows güç planı ayarlarınızı "Yüksek Performans" olarak değiştirin. Denetim Masası > Güç Seçenekleri altından bu ayarı bulabilirsiniz.
  5. Oyun sırasında işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarınızı izleyin. HWMonitor veya benzeri bir araçla aşırı ısınma olup olmadığını kontrol edin.
  6. Oyun içi grafik ayarlarından VSync'i kapatmayı veya Grafik Kalitesi ayarlarını düşürmeyi deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri