Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

MSI laptopta God of War oynarken ekran gidip geliyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
MSI laptopta God of War oynarken ekran gidip geliyor MSI laptop var. Epic Games üzerinden God of War aldım, yükledim. Oynarken ekran rahatsız edici şekilde gidip geliyor. Oyunu silip yükledim fakat çözüme kavuşturmadım. Biraz araştırdım ekran kartı driveri ile alakalı diye NVIDIA'nın kendi uugulamasından yüklüyorum harici bir şey kullanmıyorum. Bu durum uzun süredir var. Bu durumu nasıl çözebilirim? Teşekkürler.

MSI laptopta God of War oynarken ekran gidip geliyor problemi çoğu sistemde birkaç ayarla düzelir; aşağıdaki adımlar pratik bir kontrol listesidir. MSI laptoplarda oyun oynarken yaşanan bu tür ekran sorunları, genellikle donanım ve yazılım uyumsuzluklarının birleşimiyle ortaya çıkar. Sorunun temelinde yatan nedenleri anlamak, çözüme ulaşmada kritik bir adımdır. Sistemin kararlı çalışmasını sağlamak için gerekli kontrollerin yapılması önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması veya bozuk kurulumu.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması veya eksik olması.
  • Laptopun aşırı ısınması ve termal koruma moduna geçmesi.
  • Arka planda çalışan diğer yazılımların oyunla çakışması.
  • Windows güç ayarlarının yetersiz performansa neden olması.

MSI laptopta God of War oynarken ekran gidip geliyor çözüm adımları
  1. Ekran kartı sürücülerini DDU (Display Driver Uninstaller) ile tamamen kaldırın ve ardından en güncel sürücüleri temiz bir kurulumla NVIDIA GeForce Experience üzerinden tekrar yükleyin.
  2. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını açın, God of War oyununu seçin ve "Optimum Ayarları Kullan" seçeneği ile oyunu başlatın. Manuel ayar yapmaktan kaçının.
  3. Epic Games Launcher'da God of War oyun kütüphanesine gidin, oyunun yanındaki üç noktaya tıklayarak "Doğrula" seçeneği ile dosya bütünlüğünü kontrol edin.
  4. Laptopunuzun altındaki veya yanlarındaki havalandırma deliklerinin açık olduğundan emin olun ve gerekirse temizleyin. Aşırı ısınma testleri için HWMonitor gibi bir araç kullanın.
  5. Windows arama çubuğuna "Güç Planı Ayarla" yazarak gelişmiş güç seçeneklerine gidin ve planı "Yüksek Performans" olarak ayarlayın.
  6. Oyun dışı çalışan ve sistem kaynaklarını yoğun kullanan uygulamaları (örneğin, arka plan indirmeleri, diğer oyun platformları) kapatın.
  7. God of War oyun içi grafik ayarlarında "Frame Generation" (Kare Üretimi) gibi özellikler mevcutsa, bu ayarı kapatıp deneyin.
Frame Generation özelliğinin bazı sistemlerde uyumluluk sorunlarına yol açtığı gözlemlenmiştir.

Kişi Yorumladı
Geri