Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

MSI RTX 5070 ve Ryzen 7 9700X sistemde oyun oynarken nesnelerin aniden belirmesi

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
MSI RTX 5070 ve Ryzen 7 9700X sistemde oyun oynarken nesnelerin aniden belirmesi Merhaba arkadaşlar,

Bir süredir oynadığım hemen her oyunda pop-in sorunu yaşıyorum. Nesneler, kaplamalar ve bazen gölgeler çok yakına geldiğimde bir anda beliriyor. Bu durum sadece tek bir oyunda değil, çoğu oyunda oluyor.

Sürücüler güncel, oyunlar SSD'ye kurulu. Oyun içi grafik ayarlarıyla (texture quality, Draw distance, vs.) Oynamama rağmen sorun tamamen çözülmedi. SSD doluluğu ve arka plan uygulamalarını da kontrol ettim.

Bu durum sizce neden olabilir? Benzer sorun yaşayan veya...

teşekkürler

MSI RTX 5070 ve Ryzen 7 9700X sistemde oyun oynarken nesnelerin aniden belirmesi Bu tür ani belirmeler ve nesne yükleme sorunları genellikle ekran kartı sürücülerinde kalıntı bırakabilen güncellemelerden veya oyunun doku/çizim mesafesi ayarlarındaki optimizasyon eksikliğinden kaynaklanır. İlk adım olarak, DDU (Display Driver Uninstaller) ile mevcut sürücüleri tamamen kaldırıp, ardından en güncel stabil sürücüyü temiz kurulum şeklinde yüklemeni tavsiye ederim. Eğer sorun devam ederse, oyun içi grafik ayarlarından doku kalitesi (texture quality) veya çizim mesafesi (draw distance) ayarlarını biraz düşürmek de bu tür görsel artefaktları azaltabilir. Bazen de Windows güç planının 'Yüksek Performans' olarak ayarlı olduğundan emin olmak, sistem kaynaklarının oyuna daha iyi aktarılmasına yardımcı olabilir.

Kişi Yorumladı
Geri