Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

NVIDIA Profile Inspector’da MFG 4x yapılınca ekran siyah oluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
NVIDIA Profile Inspector’da MFG 4x yapılınca ekran siyah oluyor Merhaba, iyi günler.

RTX 40 serisinde MFG’nin resmi olarak desteklenmediğini biliyorum. Ancak NVIDIA Profile Inspector üzerinden MFG’yi olarak ayarlayabiliyorsunuz. Oyunu bu şekilde başlattığımda ekran tamamen siyah oluyor. Buna rağmen Windows tuşuna bastığımda oyunun arka planda çalıştığını görebiliyorum. Ayrıca Alt+Tab yaptığımda oyun yaklaşık 1 saniyeliğine görüntü veriyor ve o sırada karakteri hareket ettirebiliyorum.

Dikkatimi çeken diğer şey ise FPS’in...

teşekkürler

NVIDIA Profile Inspector’da MFG 4x yapılınca ekran siyah oluyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu tür bir siyah ekran sorunu genellikle ekran kartı sürücüsü ile oyunun uyumsuzluğundan veya özel profil ayarlarının beklenmedik etki yaratmasından kaynaklanır. RTX 40 serisi gibi yeni donanımlarda resmi olarak desteklenmeyen ayarların sorun çıkarması yaygındır. Sorunu gidermek için en basit ve etkili yöntemlere odaklanmak önemlidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • NVIDIA sürücüleri ile özel profil ayarlarının çakışması.
  • Oyunun belirli görüntü işleme ayarlarıyla uyumsuzluğu.
  • Yanlış veya eski sürücü yüklemesi.
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar.
  • Görüntü ayarlarının monitör veya çıkışıyla entegrasyon sorunları.

NVIDIA Profile Inspector’da MFG 4x yapılınca ekran siyah oluyor çözüm adımları
  1. NVIDIA Profile Inspector Ayarını Geri Alın: Öncelikle NVIDIA Profile Inspector'ı açın, oyun profilini bulun ve MFG ayarını varsayılan değerine (veya devre dışı bırakılmış duruma) getirin. Ayarları kaydedip oyunu tekrar başlatın.
  2. NVIDIA Sürücülerinizi Güncelleyin: En son GeForce Game Ready sürücüsünü NVIDIA'nın resmi web sitesinden indirip temiz kurulum seçeneği ile yükleyin. Eski sürücü kalıntılarını temizlemek için DDU (Display Driver Uninstaller) kullanabilirsiniz.
  3. Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın: Kullandığınız oyun platformunun (Steam, Epic Games Store vb.) oyun dosyalarını doğrulama özelliğini kullanarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  4. Varsayılan NVIDIA Ayarlarına Dönün: NVIDIA Denetim Masası'nı açın, "3D Ayarlarının Yönetilmesi" bölümüne gidin, sağ üstteki "Ayarları geri yükle" seçeneğini kullanarak tüm ayarları varsayılana döndürün.
  5. Arka Plan Uygulamalarını Kapatın: Oyunu başlatmadan önce, sisteminizde çalışan diğer gereksiz arka plan uygulamalarını, özellikle de ekran kaydı veya FPS göstergesi gibi görsel katman ekleyen programları kapatın.
Bu tür özel ayarların beklenmedik sonuçlar doğurabileceği unutulmamalıdır.

Kişi Yorumladı
Geri