Neler yeni

Çözüldü OSM taktik önerisi

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
OSM taktik önerisi Yarın için maçım var rakibin kadrosu 431 benim ise 377 nasıl bir taktik ile çıkmam lazım deplasmandayım slk SGK maalesef ki yok anca oralara OS veya oss koyabilirim benim için önemli bir maç çok defansa yatmak istemiyorum.

Çözüm
OSM taktik önerisi Yarın için maçım var rakibin kadrosu 431 benim ise 377 nasıl bir taktik ile çıkmam lazım deplasmandayım slk SGK maalesef ki yok anca oralara OS veya oss koyabilirim benim için önemli bir maç çok defansa yatmak istemiyorum.

Senin durumunda rakip daha güçlü (431’e karşı 377), üstüne deplasmandasın. Çok defansa yatmak istemiyorsun ama dengeli oynaman şart. OSM’de böyle maçlarda birkaç taktik öne çıkıyor:

Diziliş Önerisi​

• 4-4-2 (Kanat): Güçlü rakibe karşı dengeli, hem defans hem hücum var. Kanatlarda hızlı oyuncular iş yapar.
  • 4-5-1 (Defansif orta saha ağırlıklı): Topu tutmak ve kontra kovalamak için uygun. Çok defansa kapanmadan ama ortada kalabalık oluyorsun.
  • 4-3-3...

Senin durumunda rakip daha güçlü (431’e karşı 377), üstüne deplasmandasın. Çok defansa yatmak istemiyorsun ama dengeli oynaman şart. OSM’de böyle maçlarda birkaç taktik öne çıkıyor:

Diziliş Önerisi​

• 4-4-2 (Kanat): Güçlü rakibe karşı dengeli, hem defans hem hücum var. Kanatlarda hızlı oyuncular iş yapar.
  • 4-5-1 (Defansif orta saha ağırlıklı): Topu tutmak ve kontra kovalamak için uygun. Çok defansa kapanmadan ama ortada kalabalık oluyorsun.
  • 4-3-3 (Kanat): Gol bulmak istiyorsan, özellikle kanat oyuncuların hızlıysa rakibin defansını zorlayabilirsin. Ama orta sahayı kaybetmemeye dikkat et.

Takım Talimatları​

• Stil: Dengeli ya da kontra atak → deplasmanda risk azaltır.
  • Pres: Orta seviyede (çok yüksek yapma, yorulurlar).
  • Defans çizgisi: Orta veya biraz geri. İleri çekersen rakip güçlü olduğu için arkana adam kaçırır.
  • Atak yönü: Kanatlardan → rakibin ortası güçlü olabilir, kanatlarda boşluk bulursun.
  • Tempo: Orta veya biraz hızlı.

• SLK ve SGK (yan bekler) yoksa OS/OSS ile orta sahayı güçlendirmen mantıklı. Böylece defansif açığını dengelemiş olursun.
  • Rakip senden güçlü olduğu için “topu tutma” stratejisi önemli. Orta sahayı kalabalık kurup pas oyunu oynayabilirsin.
  • Çok defansa gömülmeden ama kontrollü oynaman en mantıklısı. 4-4-2 kanat veya 4-5-1 bence işini görür.

Kişi Yorumladı
Oyla 0
Çözüm
Geri