Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Oyunlar açılmıyor, Görev Yöneticisi donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Oyunlar açılmıyor, Görev Yöneticisi donuyor Oyunlar arka planda çalışıyor olarak görünüyor ama açılmıyor. Görev Yöneticisi bu şekilde ve hiçbir işlem yapamıyorum, kapatmaya çalıştığımda donuyor. Bilgisayarı yeniden başlatmaya veya kapatmaya çalıştığımda da kapanırken donuyor, güç tuşuna basılı tutarak kapatmak zorunda kalıyorum. Sıfırlamayı da denedim bir işe yaramadı. Çözümü nedir bunun?
  • İşlemci Intel(R) Core(tm) i5-1035G1 CPU @ 1.00GHz (1.19 GHz)
  • Takılı RAM 8,00 GB (kullanılabilir: 7,74 GB)
  • Sistem türü 64 Bit işletim...

teşekkürler

Oyunlar açılmıyor, Görev Yöneticisi donuyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu belirtiler, kritik sistem işlemlerinin başarısız olduğunu veya çakıştığını gösteriyor. Bu durum, uygulamaların başlatılmasını engelleyebilir ve sistemin yanıt vermemesine yol açabilir. Sorunun temel nedenini belirlemek, normal çalışmayı geri getirmenin anahtarıdır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Sistem dosyası bozulmaları
  • Uygulama çakışmaları veya arka plan işlemleri
  • Sürücü sorunları (özellikle ekran kartı)
  • Görev Yöneticisi veya sistem servislerinin zarar görmesi

Oyunlar açılmıyor, Görev Yöneticisi donuyor çözüm adımları
  1. Komut İstemi'ni yönetici olarak açın. SFC /scannow komutunu yazıp Enter'a basın. Bu komut sistem dosyalarındaki sorunları tarayıp düzeltecektir.
  2. SFC taraması sorun bulursa, çıkan onaylara yanıt vererek düzeltme işlemini tamamlayın.
  3. Oyunlarla ilgili tüm uygulamaları, özellikle Steam'i tamamen kapatın. Eğer Görev Yöneticisi'nden işlem sonlandırmak mümkün değilse, bir sonraki açılışta sorunsuz çalışması için sistemi yeniden başlatmayı deneyin.
  4. Bekleyen Windows güncellemelerini kontrol edin ve yükleyin.
  5. Ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Üreticinin (NVIDIA, AMD, Intel) web sitesinden en son sürücüleri indirin.
  6. Görev Yöneticisi'nin kendi ayarlarından varsayılan ayarlara sıfırlama seçeneği varsa bunu uygulayın.
  7. Sorun devam ederse, mümkünse sorunun başlamadığı daha önceki bir tarihe Sistem Geri Yükleme yapmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri