Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Oyunlarda RX 9060 XT 16 GB VRAM doluyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Oyunlarda RX 9060 XT 16 GB VRAM doluyor Merhaba arkadaşlar, sorunum şöyle oyun oynuyorum mesela, ekran kartı kullanımı 3-4 GB ile başlıyor ama ortalama 2 saat sonra kullanım 16 GB oluyor ve oyun hata veriyor, yani kısaca VRAM doluyor bir nevi, mesela RDR2 de Afterburne'den takip ediyorum, 3-4 GB ile kullanım başlıyor ve 16050 MB oluyor ve bir süre sonra da hata veriyor. Hata kodu da error: Ffffffff kodu, CS2 oynuyorum yarom saat falan CS'de de kullanım yavaşça yükseliyor. Marvel Spider-Man Miles Morales'de de böyle oluyordu...

teşekkürler

Oyunlarda RX 9060 XT 16 GB VRAM doluyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Kullanıcıların belirttiği gibi, oyun sırasında ekran kartı belleğinin (VRAM) zamanla artarak 16 GB'a ulaşması ve hata vermesi, oyun içi bellek sızıntısı veya optimizasyon sorunlarına işaret edebilir. Bu durum, özellikle uzun oyun seanslarında performans düşüşlerine ve çökMelere yol açar. Sistemin VRAM'i bu kadar hızlı doldurması beklenmedik bir durumdur.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun içi VRAM sızıntıları veya hatalı bellek yönetimi.
  • Eski veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Arka planda çalışan ve VRAM kullanan diğer uygulamalar.
  • Oyunun grafik ayarlarının sistemin VRAM kapasitesini aşması.
  • Windows veya diğer sistem yazılımlarındaki bellek yönetimi sorunları.
Oyunlarda RX 9060 XT 16 GB VRAM doluyor çözüm adımları
  1. Ekran kartınızın sürücülerini en güncel sürümüne güncelleyin. AMD Adrenalin yazılımını açarak veya üreticinin web sitesinden indirerek bu işlemi yapabilirsiniz.
  2. Oyunları oynarken arka planda çalışan gereksiz uygulamaları (tarayıcılar, indirme yöneticileri, diğer oyun istemcileri vb.) kapatın. Görev Yöneticisi'nden VRAM kullanımını takip edin.
  3. Oynadığınız oyunların grafik ayarlarını düşürün. Özellikle doku kalitesi (texture quality), anti-aliasing, gölge kalitesi (shadow quality) ve ışın izleme (ray tracing) gibi VRAM'i yoğun kullanan ayarları kısın veya kapatın.
  4. Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın. Steam, Epic Games Launcher gibi platformlarda oyunun dosyalarını kontrol etme seçeneğini kullanın.
  5. Windows'un Grafik Ayarları'ndan oyunu yüksek performanslı GPU'yu kullanacak şekilde ayarlayın. Ayarlar > Sistem > Görüntü > Grafik ayarları yolunu izleyin.
  6. Nvidia Denetim Masası veya AMD Adrenalin yazılımı gibi sürücü kontrol panellerinde VRAM kullanımını etkileyebilecek küresel veya oyunlara özel ayarları gözden geçirin.
  7. Oyun içi VRAM kullanımını takip etmek için MSI Afterburner gibi üçüncü parti yazılımları kullanın ve VRAM kullanımının hangi noktada artmaya başladığını tespit etmeye çalışın.
Oyun güncellemeleri veya ekran kartı sürücü güncellemeleri bu tür bellek sızıntılarını giderebilir.

Kişi Yorumladı
Geri