Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Project Zomboid Co-Op "Tanımlanıyor" ekranı çok uzun sürüyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Project Zomboid Co-Op "Tanımlanıyor" ekranı çok uzun sürüyor Ben yeni oyuncu değilim aslında bir 100 saatim falan var ama arkadaşımla bir modpack bulmuştuk; onunla Co-op açacaktım ama tanımlanıyor o kadar uzun sürdü ki anlamadım nasıl fixleyebilirim= hangi mod sorunlu bilemiyorum, mod pack bu:

steamcommunity.com

Moderatör tarafında düzenlendi:
Çözüm
Project Zomboid Co-Op "Tanımlanıyor" ekranı çok uzun sürüyor Ben yeni oyuncu değilim aslında bir 100 saatim falan var ama arkadaşımla bir modpack bulmuştuk; onunla Co-op açacaktım ama tanımlanıyor o kadar uzun sürdü ki anlamadım nasıl fixleyebilirim= hangi mod sorunlu bilemiyorum, mod pack bu:

steamcommunity.com

“Tanımlanıyor…” ekranında takılma (özellikle modlu Co-op/Host) Project Zomboid’de çok sık, ama %90 oranında mod/atölye senkronu, yanlış “Mods/Workshop IDs” alanı, eksik bağımlılık veya bozuk önbellekten çıkar. Aşağıya, en çok işe yarayan adımları...

steamcommunity.com

“Tanımlanıyor…” ekranında takılma (özellikle modlu Co-op/Host) Project Zomboid’de çok sık, ama %90 oranında mod/atölye senkronu, yanlış “Mods/Workshop IDs” alanı, eksik bağımlılık veya bozuk önbellekten çıkar. Aşağıya, en çok işe yarayan adımları, hızlıdan derine, net bir sırayla koydum. Modpack bağlantını paylaşmadığın için genel bir “temiz çözüm planı” verdim; linki atarsan spesifik suçlu modu da birlikte buluruz.

Hızlı çözümler (5–10 dk)​

1. Herkes aynı sürümde mi?
    Steam → Kütüphane → Project Zomboid → Özellikler → Betalar sekmesi. Sen ve arkadaşın aynı dalda (stable/beta) olun. Farklı dal + mod = “Tanımlanıyor”da uzun bekleme.
  2. Önceden abone ol / indirmeleri bitir
    Modpack’teki tüm atölye (Workshop) öğelerine her iki taraf da tek tek abone olsun → Steam’i ve oyunu kapat → Steam İndirilenler kuyruğunun tamamlandığından emin ol → sonra oyunu açın.
    Not: “Tanımlanıyor” çoğu kez arka planda mod indirirken görünür; Steam indirmeleri bitmeden server başlatırsan ekran orada kalır.
  3. Steam indirme önbelleğini temizle
    Steam → Ayarlar → İndirilenler → İndirme Önbelleğini Temizle → Steam yeniden açılır. Ardından PZ’yi başlat.
  4. Oyun dosyalarını doğrula
    Steam → PZ → Özellikler → Yüklü Dosyalar → Dosyaların Bütünlüğünü Doğrula.
  5. Host ekranında doğru alanları doldur
    “Host” penceresinde iki farklı alan var:
    • Workshop Items (numaralar) → atölye sayfasındaki ID’ler (ör. 1234567890)
    • Mods (metin kimlikleri) → her modun mod.info dosyasındaki id=... değeri
      Sadece sayıları yazıp “Mods” alanını boş bırakırsan sunucu modları yüklemez ve “Tanımlanıyor”da kalabilir. (Mod ID’yi bulmak için: ...\steamapps\workshop\content\108600\<WorkshopID>\mod.info içinde id= satırı.)

Mod kaynaklı kilitlenmeyi bulma (en etkili yol)​

“Bozuk atölye/önbellek” temizliği​

1. Oyunu ve Steam’i kapat.
  2. Şu klasörü aç:
    ...\Steam\steamapps\workshop\content\108600\
    • Modpack’teki şüpheli modların klasörlerini sil (yalnızca ilgili WorkshopID klasörleri).
    • İstersen komple 108600 klasörünü de silebilirsin; PZ açılınca hepsini taze indirir.
  3. C:\Kullanıcılar\<kullanıcı>\Zomboid\Logs.zip dosyasını silme—az sonra teşhis için işimize yarar.
  4. Steam’i aç → İndirilenleri bitir → PZ’yi aç.

Host ayarları ve dünya dosyası ipuçları​

• Yeni dünya kur: Mod listesini ciddi değiştirdiysen mevcut dünyada artifaktlar/çakışmalar takılma yaratır. Host ekranında yeni bir save oluşturup dene.
  • Eski servertest klasörünü yedekle:
    C:\Kullanıcılar\<kullanıcı>\Zomboid\Saves\Multiplayer\servertest\ klasörünü servertest_backup diye yeniden adlandır → yeni dünya aç; hız farkı belirginsa sorun eski dünyadadır.
  • Whitelist/Workshop senkronu: Host ettiğin listede sıranın herkes için aynı olduğuna dikkat et (bazı PZ sürümlerinde sıra da önem kazanabiliyor).

Log’tan hızlı teşhis (1–2 dk)​

• Anında ipucu: Oyunu başlatır başlatmaz “Tanımlanıyor” sırasında C:\Kullanıcılar\<kullanıcı>\Zomboid\console.txt dosyasını aç.
    • Timed out getting Workshop item”, “missing dependency”, “failed to load …” satırları görürsen hangi modun soruna yol açtığı yazar.
    • ArrayIndexOutOfBounds / NullPointer” gibi Java hataları genelde bozuk mod veya yükleme sırası problemidir.
  • İstersen Logs.zip içindeki coop-console.txt / server-console.txt de aynı bilgileri taşır.

Bağlantı & Steam tarafı​

• Arkadaşın modları eksiksiz indirdi mi? Co-op’a girerken onun Steam’inde arka planda indirme kaldıysa sen Host’ta “Tanımlanıyor” görürsün.
  • Steam Aile Paylaşımı / izinler: Paylaşım/izin hatalarında modlar çekilmeyebilir; Steam’i kendi hesabınızla yeniden açıp deneyin.
  • NAT/Port meseleleri** (daha nadir)**: Steam P2P çoğu zaman yeterli. Ama takılıyorsa Host menüsünde “UPnP” açıkken ve modlar pre-download edilmişken yeniden deneyin.

Performans / Heap (çok modlu paketler için)​

• 100+ modlu paketlerde Java heap yetersizliği açılışı dakikalara uzatır.
  • Dedicated Server kurarsan (PZ Dedicated aracılığıyla) StartServer64.bat içinde -Xms / -Xmx değerlerini 4096m veya sistemine göre daha yükseğe alabilirsin; açılışlar belirgin hızlanır.
  • Co-op Host (oyun içinden) kullanıyorsan arka planda çalışan uygulamaları kapat, sayfa dosyasını (pagefile) Windows’a otomatik bırak ve en az 8–12 GB boş RAM hedefle.

Önerilen uygulama sırası (özet checklist)​

• Her iki oyuncu da aynı sürüm dalında (stable/beta).
  • Modpack’teki tüm Workshop öğelerine ikiniz de abone oldunuz; Steam indirilenler bitti.
  • Steam indirme önbelleği temizlendi; PZ dosya doğrulaması yapıldı.
  • Host’ta Workshop IDs (numaralar) ve Mods (mod.info’daki id= değerleri) doğru ve herkeste aynı sırada.
  • Gerekirse ...\workshop\content\108600\ içinden şüpheli mod klasörü(lerini) sildin → yeniden indirildi.
  • Yeni dünyada test ettin (eski servertest yedek).
  • Hâlâ uzun sürüyorsa ikili arama ile suçlu mod(ları) 2–3 turda izole ettin.
  • Büyük paketlerde dedicated server + daha yüksek heap ile denedin.
  • console.txt / Logs.zip’ten eksik bağımlılık veya hata stack trace kontrol edildi.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri