Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

PUBG'de "Dış sağlayıcıdan doğrulama sağlanamadı" hatası

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
PUBG'de "Dış sağlayıcıdan doğrulama sağlanamadı" hatası Merhaba, oyunu başlattığım zaman Steam kendini kapatır ve dış sağlayıcıdan doğrulama sağlanamadı hatası alıyorum. Birçok şey denedim olmuyor. Steam'den Rocket League giriyorum, böyle bir şey yok. Ama PUBG oynayamıyorum. Kıdemli dostlar yardımcı olursa sevinirim.

Yeni işlemci değişti ve format atıldı PC'ye.

PUBG'de "Dış sağlayıcıdan doğrulama sağlanamadı" hatası durumunda en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Bu hata genellikle oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması, Steam istemcisindeki geçici sorunlar veya sisteminizdeki bazı güvenlik yazılımlarının oyunu engellemesiyle ilişkilidir. Bilgisayarınıza yeni bir işlemci takılması ve format atılması sonrasında bu tür uyumluluk sorunları yaşanabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulması
  • Steam istemcisindeki geçici hatalar veya önbellek sorunları
  • Güvenlik yazılımları (antivirüs, güvenlik duvarı) tarafından engellenme
  • Sürücülerin güncel olmaması veya uyumsuzluk göstermesi
  • Steam hesap bilgilerinde veya doğrulamada yaşanan aksaklıklar
PUBG'de "Dış sağlayıcıdan doğrulama sağlanamadı" hatası çözüm adımları
  1. Steam'de PUBG kütüphane klasörüne sağ tıklayın, ardından "Özellikler" > "Yüklü Dosyalar" sekmesine gidin ve "Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula..." seçeneğini tıklayın.
  2. Steam'i kapatın, ardından Ayarlar > İndirmeler bölümünden "İndirme Önbelleğini Temizle" seçeneğini kullanın ve Steam'i yeniden başlatın.
  3. Sisteminizdeki ekran kartı sürücülerini (NVIDIA, AMD, Intel) en son sürüme güncelleyin, özellikle format sonrası bu önemlidir.
  4. Geçici olarak antivirüs programınızı ve Windows Güvenlik Duvarı'nı devre dışı bırakarak oyunu başlatmayı deneyin.
  5. Windows'ta Kullanıcı Hesabı Denetimi (UAC) ayarlarını kontrol edin; gerekirse daha düşük bir seviyeye alın veya oyunu yönetici olarak çalıştırın.
  6. Steam istemcisini ve PUBG oyununu yönetici olarak çalıştırmayı deneyin: Uygulama simgesine sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.
Yeni işlemci değişimi ve format sonrası sistem sürücülerinin tam ve doğru şekilde yüklendiğinden emin olmak, uyumluluk sorunlarını büyük ölçüde giderecektir.

Kişi Yorumladı
Geri