Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

R5 5600 RX 6600 sistem oyunlarda Micro takılma yapıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
R5 5600 RX 6600 sistem oyunlarda Micro takılma yapıyor Arkadaşlar tahmini 1 saat önce bilgisayarıma format attım, ayarlarını yaptım. Bazı oyunlarda Micro takılmalar ve FPS dropları yaşıyorum. Valorant'ta 400-500 FPS alırken bir anda 200'lere düşüyor ve bu da takılma yapıyor. Biliyorum sistemim çok iyi değil fakat Valorant gibi bir oyunda takılma sorunu yaşamak canımı sıkıyor. Bunun nedeni ve çözümü nedir? Bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

R5 5600 RX 6600 sistem oyunlarda Micro takılma yapıyor
Format sonrası ekran kartı sürücülerindeki çakışmalar veya eksik kurulumlar bu tür takılmaların en sık görülen nedenidir; AMD Adrenalin sürücülerini DDU ile tamamen kaldırıp en güncel stabil sürümü temiz bir kurulumla yeniden yüklemek genellikle sorunu çözer. Eğer bu ilk adım işe yaramazsa, oyunların shader önbelleğini temizlemek ya da arka planda çalışan gereksiz overlay'leri (Discord, Xbox Game Bar gibi) kapatmak da bu tür ani FPS düşüşlerini ve takılmaları gidermede etkili olabilir. Valorant özelinde performans ayarlarını gözden geçirmek veya Windows güç planını Yüksek Performans'a almak da fayda sağlayacaktır.

Kişi Yorumladı
Geri