Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

R5 7500F sistem oyun ortasında yeniden başlıyor ve oyundan atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
R5 7500F sistem oyun ortasında yeniden başlıyor ve oyundan atıyor Herkese merhaba.

Yaklaşık 1 yıl 2 aydır kullandığım sistemimde oyun ortasında yeniden başlama ve oyunlardan atma sorunları yaşıyorum. Yaşadığım bu durumların kaynağını tespit etmek için bazı testler yaptım.

Sistem Özelliklerim:
İşlemci: AMD Ryzen 5 7500F (Stok fan ile kullanıyorum)
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX 4060 Ti 8 GB
RAM: 16 GB DDR5
Kasa ve PSU: Corsair 480T 850W
Yaptığım Test Sonuçları:
İşlemci Sıcaklığı: Boşta veya düşük yükte sorun yokken, işlemci testinde ve oyun içinde 95-96...

teşekkürler

R5 7500F sistem oyun ortasında yeniden başlıyor ve oyundan atıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Yüksek işlemci sıcaklıkları, yeniden başlama ve oyun çökmesi gibi sorunların en sık görülen nedenlerinden biridir. Özellikle belirtilen oyunlarda işlemcinizin 96 dereceye ulaşması, sistemin kararsızlaşmasına yol açabilir. Aşağıdaki adımlarla sorunun kaynağını tespit edip çözüme ulaşabilirsiniz.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • İşlemci soğutma sisteminin yetersiz kalması veya düzgün takılmamış olması.
  • Oyunlar veya sistem tarafından yüksek yük altında güç çeken bileşenler.
  • Sürücü çakışmaları veya güncel olmayan aygıt sürücüleri.
  • Bozuk oyun dosyaları veya arka planda çalışan çakışan uygulamalar.
  • Güç kaynağı (PSU) veya RAM modüllerinde yaşanan donanımsal problemler.

R5 7500F sistem oyun ortasında yeniden başlıyor ve oyundan atıyor çözüm adımları
  1. İşlemci fanının anakarta doğru şekilde oturduğundan ve termal macunun taze olduğundan emin olun. Gerekirse termal macunu yenileyin. Stok fanın bu işlemci için yetersiz kalması durumunda daha güçlü bir soğutucu takmayı düşünün.
  2. Anakart BIOS'unu en son sürüme güncelleyin. Ardından BIOS ayarlarını varsayılana sıfırlayın ve RAM için herhangi bir EXPO veya XMP profilini geçici olarak devre dışı bırakın.
  3. NVIDIA ekran kartı sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) programı ile güvenli modda kaldırıp en güncel sürümünü temiz bir kurulum ile yükleyin.
  4. Sorun yaşadığınız oyunların (örneğin Resident Evil Remake) dosyalarının bütünlüğünü oyun istemcisi (Steam, Epic Games vb.) üzerinden doğrulayın.
  5. Güç kaynağınızın (850W Corsair 480T) tüm bileşenlere stabil bir şekilde güç sağladığından emin olun. Mümkünse farklı bir güç kaynağı ile test edin.
  6. Windows Bellek Tanılama veya MemTest86 gibi araçlarla RAM modüllerinizde herhangi bir hata olup olmadığını kontrol edin.
  7. Oyun oynarken arka planda çalışan gereksiz tüm uygulamaları kapatın.
AMD Ryzen 5 7500F işlemcisi için stok fanın oyun yükleri altında yeterli soğutmayı sağlamaması yaygın bir durumdur.

Kişi Yorumladı
Geri