Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü Rascal anti cheat hatası

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Rascal anti cheat hatası Selamlar arkadaşlar. Ayaz Metin2 oynuyorum, yaklaşık 2 haftadır bu hata yüzünden oyuna giremiyorum. Oyun yetkilileri AnyDesk ile bağlanıp baktılar ama bir çözüm olmadı. Dediklerine göre IP adresim Rascal'ın blacklistine girmiş (sözde). Telekom'u arayıp IP adresi değiştirmemi istediler. Ben de aradım, söyledim, yapamayız beyefendi dediler. Yardımcı olabilir misiniz? Not: Hesap ban yemedi, hesap hala açık. VPN ile giriyorum, tabii ki de ping sorunu oluyor.

Çözüm
Rascal anti cheat hatası Selamlar arkadaşlar. Ayaz Metin2 oynuyorum, yaklaşık 2 haftadır bu hata yüzünden oyuna giremiyorum. Oyun yetkilileri AnyDesk ile bağlanıp baktılar ama bir çözüm olmadı. Dediklerine göre IP adresim Rascal'ın blacklistine girmiş (sözde). Telekom'u arayıp IP adresi değiştirmemi istediler. Ben de aradım, söyledim, yapamayız beyefendi dediler. Yardımcı olabilir misiniz? Not: Hesap ban yemedi, hesap hala açık. VPN ile giriyorum, tabii ki de ping sorunu oluyor.

Anlattığın tablo (VPN ile girip, kendi hattınla girememek) %99 IP tabanlı bir engel olduğunu gösteriyor. Bu durumda kalıcı çözüm iki yoldan biriyle olur:

1. Sunucu/Rascal tarafının IP’ni kara listeden çıkarması
  2. Ev internetinde...

Anlattığın tablo (VPN ile girip, kendi hattınla girememek) %99 IP tabanlı bir engel olduğunu gösteriyor. Bu durumda kalıcı çözüm iki yoldan biriyle olur:

1. Sunucu/Rascal tarafının IP’ni kara listeden çıkarması
  2. Ev internetinde farklı bir “gerçek” (paylaşımsız) dış IP edinmen — CGNAT’tan çıkmak veya statik IP almak gibi.

Aşağıya hızlı bir teşhis + çözüm planını net adımlarla bıraktım.

1) 5 dakikada teşhis: Sorun gerçekten IP mi?​

• Hotspot testi: Telefonundan hotspot açıp oyun dene. Giriyorsa sorun IP kaynaklıdır (donanım/HWID değil).
  • CGNAT testi: Modem arayüzünde WAN/Internet IP’ni kontrol et; aynı anda “what is my IP” sitesindeki IP ile karşılaştır.
    • Aynı değilse → CGNAT’tasın (ISS, dışarıya paylaşımlı bir IP veriyor). CGNAT’tayken “IP değiştirin” demek çoğu ISS’te sonuç vermez; çıkış için genelde statik IP sunarlar. (TurkNet resmî forumlarında “CGNAT’tan çıkmak için statik IP/IPv6 gerekir” diye açıkça yazıyor.

Not: Aynı durumla ilgili birebir Ayaz Metin2 + Rascal şikâyetleri var; oyuncu kendisi de “IP’m Rascal kara listesine girmiş” diye yazmış. Bu senaryoda VPN ile giriş mümkün oluyor.

2) Kalıcı Çözüm A — IP’ni kara listeden sildirtmek (tercih edilen)​

3) Kalıcı Çözüm B — Hattında “farklı dış IP” almak​

3.1 CGNAT’taysan​

• Seçenek 1: Statik IP (ücretli).
    – Türk Telekom kurumsal sayfasında statik IP ücret bilgisini açık paylaşıyor; Superonline da ayrı bir sayfayla duyuruyor. (Güncel fiyat/koşul ISS’ine göre değişir.)
    – TurkNet tarafında da CGNAT’tan çıkmanın yolu olarak “statik IP veya IPv6” açıkça belirtilmiş. (IPv6 çoğu oyunda tek başına yetmiyor, oyunlar hâlâ IPv4’ten çalışıyor.)
  • Seçenek 2: CGNAT’tan çıkış talebi. Bazı ISS’ler ücretli/ücretsiz farklı uyguluyor; ama yaygın pratik “statik IP alırsanız çıkarız”. (Kullanıcı ve ISS forumlarında örnek uygulamalar mevcut.)

3.2 CGNAT’ta değilsen (WAN IP’in dış IP ile aynı)​

• Modemi/ONT’yi 15–30 dk tamamen kapat (hat kiralamaları biter), açınca PPPoE “Disconnect/Connect” yap → çoğu bölgede yeni bir dinamik IP gelir.
  • Olmadıysa müşteri hizmetlerinden “IP yenileme” iste; bazı bölgelerde mümkün, bazılarında mümkün olmuyor (ISS politikasına bağlı).

Bu yöntemlerin amacı: Rascal kara listesinde olmayan farklı bir IP almak. VPN ile giriyor oluşun da engelin IP tabanlı olduğunu doğruluyor.

4) Geçici – VPN ile oynamak zorundaysan ping’i düşürme ipuçları​

• Türkiye çıkışlı (İstanbul/Ankara POP’lu) bir VPN düğümü seç.
  • Split tunneling (uygulama bazlı tünel) açabilirsen sadece oyunu VPN’den geçir, tarayıcı/diğer uygulamalar yerel hat kalsın.
  • Kablolu bağlan, ev ağında eşzamanlı indirme/stream’i durdur.

(VPN ile oynamak bazı sunucuların kurallarına aykırı olabilir; sunucu kurallarını kontrol et.)

5) Neden ISS “IP değiştirin” talebini geri çevirmiş olabilir?​

• CGNAT havuzundaysan, dış IP senin değil, onlarca aboneyle paylaşılıyor; operatör “tek tıkla değiştiremeyiz” der. Çoğu ISS “statik IP” servisinin satın alınmasını ister; resmî sayfalarında statik IP’nin ayrı, ücretli bir hizmet olduğu yazılı.

6) Hızlı eylem planı (özet)​

• Hotspot ile test et → giriyorsa IP engeli kesinleşir.
  • Modem WAN IP ≟ web’de görünen IP → CGNAT var/yok kararını ver.
  • Sunucu ekibine delist talebi gönder (şablonu yukarıda).
  • Kalıcı çözüm gerekirse:
    – CGNAT’taysan statik IP al veya CGNAT’tan çıkış iste.
    – CGNAT’ta değilsen PPPoE yeniden bağlan/uzun kapat-aç ile yeni IP dene.
  • Mecburen VPN: TR çıkışlı düğüm + split tunneling ile ping’i düşür.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri