Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüRDR2 açınca ses geliyor ama görüntü gelmiyor
RDR2 açınca ses geliyor ama görüntü gelmiyor RDR2'yi açıyorum, açılma sesi geliyor ama görüntü gelmiyor. Alt Tab yapınca oyunun arayüzü gözüküyor ama açamıyorum.
RDR2 açınca ses geliyor ama görüntü gelmiyor RDR2'yi açıyorum, açılma sesi geliyor ama görüntü gelmiyor. Alt Tab yapınca oyunun arayüzü gözüküyor ama açamıyorum.
RDR2’nin açılışta sadece ses vermesi ama görüntü göstermemesi genellikle grafik arayüzünün doğru başlatılamamasıyla ilgili oluyor. Oyun aslında arka planda çalışıyor ama ekran çıktısı ya DirectX/Vulkan çatışmasından ya da çözünürlük-tam ekran modundan dolayı gelmiyor. Öncelikle Rockstar Launcher’da veya Steam’de oyunun başlatma seçeneklerine -dx12 yazarak DirectX 12 ile...
RDR2’nin açılışta sadece ses vermesi ama görüntü göstermemesi genellikle grafik arayüzünün doğru başlatılamamasıyla ilgili oluyor. Oyun aslında arka planda çalışıyor ama ekran çıktısı ya DirectX/Vulkan çatışmasından ya da çözünürlük-tam ekran modundan dolayı gelmiyor. Öncelikle Rockstar Launcher’da veya Steam’de oyunun başlatma seçeneklerine -dx12 yazarak DirectX 12 ile denemelisin, eğer yine siyah ekran kalırsa bu kez -vulkan yazarak Vulkan üzerinden başlatmayı deneyebilirsin. İki render seçeneği arasında sistemine göre uyumsuzluk olabiliyor.
Bir diğer çözüm oyunu pencere modunda ve düşük çözünürlükte açmak. Bunun için yine başlatma seçeneklerine -windowed -width 1280 -height 720 ekleyebilirsin. Böylece oyun pencere modunda açılır, siyah ekran sorununu atlattıktan sonra ayarlardan tam ekrana geçebilirsin.
Ekran kartı sürücülerinin güncel olup olmadığını da kontrol etmen önemli. NVIDIA veya AMD sürücülerini temiz kurulumla yeniden yüklemek çoğu zaman bu tip sorunları gideriyor. Eğer güncelseler ama yine sorun yaşıyorsan Display Driver Uninstaller (DDU) ile tamamen kaldırıp sıfırdan yüklemeyi denemek işe yarar.
Bazı kullanıcılar sorunun Windows’un tam ekran optimizasyonundan kaynaklandığını da rapor etmiş. Bunun için oyunun kısayoluna veya .exe dosyasına sağ tıklayıp özellikler → uyumluluk sekmesinde “tam ekran optimizasyonunu devre dışı bırak” seçeneğini işaretleyebilirsin. Son olarak, monitör çözünürlüğün ve oyun ayarlarının çakışmaması için “Documents\Rockstar Games\Red Dead Redemption 2\Settings” klasörünü silip oyunun ayarlarını sıfırlamayı da deneyebilirsin.
Kısacası, önce render modunu değiştir, pencere modunu test et, ardından ekran kartı sürücülerini kontrol et ve ayar dosyalarını sıfırla. Bunlar genelde siyah ekran sorununu çözüyor.