Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Resident Evil 4 (2005) açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Resident Evil 4 (2005) açılmıyor Oyun serisini sırasıyla oynuyordum. Sıra RE4'e geldi. Önce orijinalini deneyimlemek istedim ama oyun bir türlü açılmıyor farklı farklı yöntemler denedim maalesef işe yaramadı. Siyah ekran bile gelmedi.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/screenshot-2026-03-22-180106-png.2682076/

Resident Evil 4 (2005) açılmıyor durumunda önce çakışan yazılımları ve oyun dosyalarını kontrol etmek en iyi başlangıçtır.
Oyunun hiçbir şekilde açılmaması, siyah ekran bile gelmemesi çeşitli donanımsal veya yazılımsal çakışmalardan kaynaklanabilir. Bu tür sorunlar genellikle basit ayarlamalarla veya eksik bileşenlerin yüklenmesiyle giderilir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının eksik veya bozuk olması.
  • Grafik sürücülerinin güncel olmaması veya uyumsuzluğu.
  • Ekran yenileme hızının oyunla uyumsuzluğu.
  • Sistem dosyalarındaki bozulmalar (örn. 0xc000007b hatası).
  • Uyumluluk modu ayarlarının yanlış yapılandırılması.

Resident Evil 4 (2005) açılmıyor çözüm adımları
  1. Monitörünüzün yenileme hızını Denetim Masası'ndan veya ekran ayarlarından 60Hz'e ayarlayın.
  2. Oyunun kurulu olduğu klasördeki ana çalıştırılabilir dosyasına (örn. "R4.exe") sağ tıklayıp Özellikler > Uyumluluk sekmesinden uyumluluk modunu Windows 7 veya Windows XP (Service Pack 3) olarak değiştirin.
  3. Oyunun kurulu olduğu platformdaki (örn. Steam) "Dosya bütünlüğünü doğrula" seçeneğini kullanarak oyun dosyalarınızı kontrol edin ve eksik/bozuk dosyaları yeniden indirin.
  4. NVIDIA'nın resmi web sitesinden ekran kartınız (GTX 1650 Ti) için en güncel sürücüleri indirip temiz kurulum (clean install) seçeneğiyle yükleyin.
  5. Microsoft'un resmi sitesinden en güncel DirectX Runtime ve Visual C++ Redistributable paketlerini indirip kurun.
  6. Arka planda çalışan ve oyuna müdahale edebilecek gereksiz uygulamaları (antivirüs, güvenlik duvarı, sistem izleme araçları vb.) geçici olarak kapatın.

Kişi Yorumladı
Geri