Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Roblox kritik ayarlar indirilemedi veya uygulanamadı hatası nasıl giderilir?

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Roblox kritik ayarlar indirilemedi veya uygulanamadı hatası nasıl giderilir? Ben uzun zamandır GoodbyeDPI Turkey kullanıyordum, bir gün bir anda çalışmamaya başladı, yeniden indirdim kurdum falan filan, yine çalışmadı, birkaç şey yaptım, Roblox vb. engel getirilmiş sitelere girebiliyordum ama oyunun kendisine girmeye çalıştığımda hata veriyordu; "kritik ayarlar indirelemedi veya uygulanamadı, internet bağlantınızı kontrol edin.". Ne yapacağımı bilmiyorum, birisi bana yardım edebilir mi?

Roblox kritik ayarlar indirilemedi veya uygulanamadı hatası nasıl giderilir sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Bu hata genellikle oyunun sunucularıyla iletişim kuramaması durumunda ortaya çıkar. İnternet bağlantınızın kararlılığı ve güvenlik yazılımlarının müdahalesi bu duruma yol açabilir. Oyuncu profili veya oyun dosyalarındaki bozulmalar da etkili olabilir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • GoodbyeDPI veya benzeri ağ düzenleyici yazılımlarla çakışma.
  • Kararsız veya engellenmiş internet bağlantısı.
  • Oyuncu verilerinde veya oyun dosyalarında bozulma.
  • Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımlarının oyunu engellemesi.
  • DNS ayarlarında veya ağ yapılandırmasında sorunlar.
Roblox kritik ayarlar indirilemedi veya uygulanamadı hatası nasıl giderilir çözüm adımları
  1. Öncelikle, kullandığınız GoodbyeDPI veya benzeri VPN/Proxy yazılımlarını geçici olarak devre dışı bırakın ve Roblox'a bağlanmayı tekrar deneyin.
  2. İnternet bağlantınızın kararlı olduğundan emin olun; diğer web sitelerine erişimi test edin ve bir hız testi yapın.
  3. Windows Güvenlik Duvarı veya yüklü olan antivirüs programını geçici olarak devre dışı bırakıp Roblox'a bağlanmayı deneyin. Sorun çözülürse, Roblox'u bu programların istisnalarına ekleyin.
  4. Roblox istemcisini onarmayı deneyin. Roblox başlatıcısını açıp Ayarlar > Oyun Dosyalarını Kontrol Et seçeneğini kullanın (varsa). Yoksa oyunu kaldırıp yeniden kurmak gerekebilir.
  5. DNS ayarlarınızı sıfırlayın. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp 'ipconfig /flushdns' ve 'netsh winsock reset' komutlarını girin.
  6. Roblox'un resmi durum sayfalarını veya destek forumlarını kontrol ederek genel bir sorun olup olmadığını öğrenin.
  7. Eğer sorun devam ederse, bilgisayarınızdaki tüm ağ adaptörlerini sıfırlayın: Ayarlar > Ağ ve İnternet > Gelişmiş ağ ayarları > Ağ sıfırlaması.

Kişi Yorumladı
Geri