Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 3060 sistemde Resident Evil 9 atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 3060 sistemde Resident Evil 9 atıyor Resident Evil 9'a gelen son güncellemeye kadar sorunsuz oynuyordum, güncellemeyi yaptıktan sonra oyuna girmeyi denedim ve açıldıktan sonra atmaya başladı. DX11 olsun, dosya silme olsun, sil-yükle yapma olsun çoğu şeyi denedim ama olmuyor. Güncellemeden önce sorunsuz açılan oyun şu an açılmıyor.

"Ekran kartım eski olduğu için." desem mantıksız çünkü güncellemeden önce sorunsuz oynuyordum.

RTX 3060 kullanıyorum.

RTX 3060 sistemde Resident Evil 9 atıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Oyun güncellemesi sonrası yaşanan bu çökme sorunu, genellikle sistem dosyalarındaki uyumsuzluklar veya sürücü güncellemeleriyle ilişkilidir. Denemiş olduğunuz yöntemler dışında bazı ek adımlar sorunu gidermede etkili olabilir. Aşağıdaki adımlar, sorunun kök nedenini tespit etmenize yardımcı olacaktır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarındaki bozulmalar veya eksiklikler.
  • Güncel olmayan veya uyumsuz ekran kartı sürücüleri.
  • Arka planda çalışan çakışan uygulamalar.
  • İşletim sistemi güncellemeleriyle uyumsuzluklar.
  • Oyunun kullandığı DirectX veya Visual C++ Redistributable paketlerindeki sorunlar.

RTX 3060 sistemde Resident Evil 9 atıyor çözüm adımları
  1. Steam kütüphanesinde Resident Evil 9'a sağ tıklayın, Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini kullanarak eksik veya bozuk dosyaları kontrol edin ve onarın.
  2. NVIDIA GeForce Experience uygulamasını kullanarak ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Güncelleme sırasında "Temiz Kurulum" seçeneğini işaretleyerek mevcut sürücüleri tamamen kaldırıp yenisini yükleyin.
  3. Microsoft'un resmi web sitesinden en son DirectX End-User Runtime Web Installer'ı ve Visual C++ Redistributable paketlerinin güncel sürümlerini indirip kurun.
  4. Görev Yöneticisi'ni (Ctrl+Shift+Esc) açarak oyunu başlatmadan önce arka planda çalışan ve gereksiz görünen tüm uygulamaları kapatın.
  5. Oyunun grafik ayarlarında MSAA, Post FX ve Grass Quality gibi ayarları geçici olarak en düşük seviyelere çekin veya kapatın.
  6. Windows Update'i kontrol ederek işletim sisteminizin tam güncel olduğundan emin olun. Gerekli tüm güncellemeleri yükleyin.
  7. Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, oyunu tamamen kaldırıp, kurulum dosyalarını temizledikten sonra yeniden kurmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri