Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

Çözüldü RTX 4060 sistemde Roblox Microsoft Store'den indirince kasiyor

Bir problem çözüldüğünde bu önek işaretlenir.

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4060 sistemde Roblox Microsoft Store'den indirince kasiyor Microsoft Store'dan indirilince kasiyor Google'dan denedim Google'dan da çok zor kuruluyor. Kapanıyor açıp açıp anca kuruyorum bir de Google'dan indirdigimde oyun akıcı olmuyor lag varmis gibi oluyor ama internetim de çekiyor neden olduğunu anlayamadım.

Çözüm
RTX 4060 sistemde Roblox Microsoft Store'den indirince kasiyor Microsoft Store'dan indirilince kasiyor Google'dan denedim Google'dan da çok zor kuruluyor. Kapanıyor açıp açıp anca kuruyorum bir de Google'dan indirdigimde oyun akıcı olmuyor lag varmis gibi oluyor ama internetim de çekiyor neden olduğunu anlayamadım.

Roblox Microsoft Store sürümü RTX 4060 sistemde kasıyorsa, şu kısa çözüm adımlarını deneyebilirsin:

Kısa ve Net Çözüm (SEO Uyumlu)​

1. Microsoft Store sürümünü kaldır; web sitesinden “Roblox Player for Windows” indirin.
    Store sürümü yüksek bellek kullanımı ve düşük performans yaratabiliyor.
  2. Store uygulamasında “Onar” (Repair) işlemi yapın (Ayarlar → Uygulama ayarları).
    Bu, bazı...

Roblox Microsoft Store sürümü RTX 4060 sistemde kasıyorsa, şu kısa çözüm adımlarını deneyebilirsin:

Kısa ve Net Çözüm (SEO Uyumlu)​

1. Microsoft Store sürümünü kaldır; web sitesinden “Roblox Player for Windows” indirin.
    Store sürümü yüksek bellek kullanımı ve düşük performans yaratabiliyor.
  2. Store uygulamasında “Onar” (Repair) işlemi yapın (Ayarlar → Uygulama ayarları).
    Bu, bazı performans sorunlarını çözebilir.
  3. UWP (Microsoft Store) sürümü genelde yavaş: Web/microsoft.com üzerinden indirilen sürüm daha akıcı çalışıyor.
  4. Kısa süre sonra FPS düşmesi ve takılmalar yaşanıyorsa, bu oyunun kendisinden kaynaklı CPU thread spike hatası olabilir; şu an düzeltilmemiş durumda.

Özet:

• Microsoft Store sürümünden uzak dur.
  • Roblox’u resmi web sitesinden indir.
  • Hala sorun olursa “Onar” seçeneğini dene.
    Bu adımlar çoğunlukla performans iyileştirmesi sağlar.

Kişi Yorumladı
Çözüm
Geri