Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 4060 Ti sistemde oyunlar bulanık gözüküyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 4060 Ti sistemde oyunlar bulanık gözüküyor Yüklediğim görselde fark edildiği gibi grafik ayarlarımın ultrada olmasına rağmen böyle bulanık gözüküyor oyunlarda. Ekran kartım 4060 Ti 8 GB.

https://www.elfdaily.com/sosyal/eklenti/star-wars-outlaws2024-9-3-11-49-46-jpg.2301191/

RTX 4060 Ti sistemde oyunlar bulanık gözüküyor yaşanıyorsa sorun çoğunlukla dosya bütünlüğü, izinler veya sürücü uyumsuzluğundan çıkar.
Grafik kalitesinin beklenenden düşük olması can sıkıcıdır. Ekran kartı sürücülerinin güncel olması, oyun dosyalarının bütünlüğü ve doğru anti-aliasing ayarları bu tür bulanıklık sorunlarını çözmede kritik rol oynar.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Yanlış veya eksik anti-aliasing ayarları (TAA, MSAA, DLSS, DLAA).
  • Güncel olmayan veya bozuk ekran kartı sürücüleri.
  • Oyun içi grafik ayarlarının uyumsuzluğu veya yanlış yapılandırılması.
  • NVIDIA Denetim Masası'ndaki küresel veya oyun özelindeki yanlış ayarlar.
  • Monitörünüzün görüntü ayarları veya bağlantı kablosu.

RTX 4060 Ti sistemde oyunlar bulanık gözüküyor çözüm adımları
  1. NVIDIA Denetim Masası'nı açın. Görüntü > Görüntü ölçeklendirme bölümüne gidin. Ölçeklendirme uygulansın ve GPU seçeneğini işaretleyin. Ardından 'Performans Kaydeden Görüntü Ölçeklendirme' seçeneğini etkinleştirin.
  2. Oyun içi grafik ayarlarında DLSS (Deep Learning Super Sampling) veya DLAA (Deep Learning Anti-Aliasing) seçeneklerini kontrol edin. Eğer DLSS mevcutsa 'Kalite' veya 'Dengeli' moduna alın. DLAA seçeneği varsa etkinleştirmeyi deneyin.
  3. Oyun içi anti-aliasing ayarlarını kontrol edin. TAA, MSAA veya FXAA gibi farklı yöntemleri deneyin. Gerekirse geçici olarak devre dışı bırakarak bulanıklığın azalıp azalmadığını kontrol edin.
  4. Oyun dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. Kullandığınız oyun platformunda (Steam, Epic Games Launcher vb.) bu özelliği kullanarak eksik veya bozuk dosyaları onarın.
  5. NVIDIA ekran kartı sürücülerini temiz bir kurulum ile güncelleyin. Mevcut sürücüleri kaldırıp en son sürümü kurmak sorunu çözebilir.
  6. Monitörünüzün kendi OSD menüsünden (fiziksel tuşlarla erişilen) keskinlik ayarlarını gözden geçirin ve gerekirse varsayılan ayarlara sıfırlayın.
  7. NVIDIA Denetim Masası'nda '3D Ayarlarının Yönetilmesi' altındaki 'Genel Ayarlar' ve 'Program Ayarları' bölümlerini inceleyin. Varsayılan ayarlara sıfırlamayı veya 'Görüntü Ölçeklendirme' gibi parametreleri ayarlamayı düşünebilirsiniz.

Kişi Yorumladı
Geri