Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RTX 5060 Ryzen 5 7500F sistemde Valorant bozuk oyun dosyaları saptandı hatası veriyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RTX 5060 Ryzen 5 7500F sistemde Valorant bozuk oyun dosyaları saptandı hatası veriyor Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce İtopya'dan bir bilgisayar aldım. İçerisinde Windows 11 yüklüyken Valorant'ı indirdim ve bozuk oyun dosyaları saptandı diye bir hata aldım. Sonrasında BIOS'tan olabilir diye BIOS güncelleyip Secure Boot ayarını yaptım gene olmadı. Bu sefer de acaba PC'deki dosyalardan birinden mi kaynaklı diye düşünerek bilgisayarı formatlayıp Windows 10'a geçtim ve içine hiçbir şey kurmadan Valorant'ı açtım gene aynı hatayı aldım. Son çare Valorant desteğe yazdım ilgilendiler...

teşekkürler

Valorant Bozuk Oyun Dosyaları Saptandı Hatası Çözümü
RTX 5060 ve Ryzen 5 7500F işlemcili yeni sisteminizde Valorant'ı başlatırken "bozuk oyun dosyaları saptandı" hatası aldığınızı belirtiyorsunuz. Yaklaşık bir aydır devam eden bu sorun için BIOS güncellemesi, Secure Boot ayarları, format atıp Windows 10'a geçiş gibi adımları denemenize rağmen çözüm bulamamışsınız. Sorunun kaynağını belirlemek ve çözüme ulaşmak için adım adım ilerlemek faydalı olacaktır.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun dosyalarının kurulum sırasında veya sonrasında bozulması.
  • Sabit diskte okuma/yazma hataları veya bozuk sektörler bulunması.
  • Antivirüs veya güvenlik duvarı yazılımlarının oyun dosyalarına müdahale etmesi.
Ne yapabilirsin (güvenli):
  1. Valorant başlatıcısı üzerinden oyun dosyalarını doğrulama veya onarma seçeneğini kullanın.

Kişi Yorumladı
Geri