Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Rust sürekli ban atıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Rust sürekli ban atıyor Hayırlı ramazanlar, öncelikle Rust'ta hesabım 3 gün diğer oyunculara rahatsızlık verdiğimden dolayı banlandı İtemsatış'tan 2 farklı hesap aldım onlarda aynı şekilde banlandı. Sorunun İtemsatış'da oldugunu düşünüp yeni Steam hesabı kurup oyunu yeniden aldım fakat aynı sekilde o da rahatsızlıktan ban yedi. Oyuna giriyorum Max 15 dk oynuyorum süreli ban yiyor sorun nedir acaba?

Rust sürekli ban atıyor hatasında en hızlı sonuç veren yöntemler aşağıdaki sırayla denenebilir.
Hesabınızın tekrar tekrar banlanması, özellikle yeni Steam hesapları ve farklı hesaplarla da aynı sorunu yaşamanız, sorunun hesap bazlı değil, sistem bazlı olabileceğini göstermektedir. Bu tür banlar genellikle donanım kimliği (HWID) veya ağ ile ilişkilidir.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Bilgisayarınızın donanım kimliğinin (HWID) banlanmış olması.
  • Aynı ağ üzerinde birden fazla banlanmış hesapla işlem yapılmış olması.
  • Oyunun anti-hile sistemiyle (EAC gibi) çakışan arka plan yazılımları.
  • Oyun dosyalarının bozulmuş veya eksik olması.
  • Ağ bağlantınızda veya IP adresinizde tespit edilen sorunlar.

Rust sürekli ban atıyor çözüm adımları
  1. Eğer banın nedeni donanım kimliği ise, en kesin çözüm farklı bir bilgisayar kullanmaktır. Mevcut bilgisayarınızın HWID'si banlıysa, bu banı aşmanın garantili bir yolu yoktur.
  2. Oyunu ve ilgili tüm dosyaları Steam'den kaldırın. Ardından, bilgisayarınızdaki tüm Rust ve EAC ile ilgili yapılandırma dosyalarını silin.
  3. Steam'de oyun kütüphanesine gidin, Rust'a sağ tıklayın, Özellikler > Yerel Dosyalar > Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula seçeneğini kullanın.
  4. Oyun sırasında arka planda çalışan gereksiz tüm programları kapatın. Özellikle sistem kaynaklarını yoğun kullanan veya anti-hile sistemleriyle etkileşime girebilecek uygulamalardan kaçının.
  5. Farklı bir ağ bağlantısı deneyin veya modeminizi yeniden başlatarak IP adresinizi değiştirin. Bazı banlar IP adresine de bağlanabilir.
  6. Eğer sorun devam ederse, Rust destek ekibiyle veya Easy Anti-Cheat (EAC) ile iletişime geçerek durumunuzu detaylıca anlatın.
Birden fazla hesapla aynı bilgisayarda ban yemeniz, sorunun donanımsal bir engelleme olabileceğini güçlü bir şekilde işaret etmektedir.

Kişi Yorumladı
Geri