Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

RX 7900 XT R7-7800x3D sistemde oyun oynarken Alt Tab'a basınca oyun donuyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
RX 7900 XT R7-7800x3D sistemde oyun oynarken Alt Tab'a basınca oyun donuyor Selamünaleyküm, aksam aksam Steam'den Peak gırelım dedık arkadaslarla yahu oyuna Alt Tab atıyorum oyun donuyor ve gorev yoneticısı cokuyor Steam'dan kapatıyorum oyunu durduruluyorda kalıyor, her oyunda böyle oluyor. Bazen oyunu acarken de cokuyor böyle bunun sebebı nedır? Drıver kaldırıp tekrar ındırdim format attım aynı halt, ben anlamadım arkadas.

RX 7900 XT R7-7800x3D sistemde oyun oynarken Alt Tab'a basınca oyun donuyor Bu tür donmalar genelde oyunun tam ekran değil de penceresiz tam ekran (borderless windowed) modunda çalışmamasından kaynaklanır. Grafik ayarlarından bu seçeneği aktif hale getirmek genellikle anında çözüm sunar. Eğer sorun devam ederse, mevcut ekran kartı sürücülerini DDU ile tamamen temizleyip en güncel versiyonu tekrar kurmak en sık başvurulan ikinci yöntemdir. Arka plandaki gereksiz uygulamalar veya oyun içi overlay'ler de bazen çakışmalara yol açabilir, bunları da devredışı bırakarak test edebilirsin.

Kişi Yorumladı
Geri