Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

Splinter Cell (2002) açılmıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
Splinter Cell (2002) açılmıyor Steam'den oyuna 2 dolar verip Legacy Collection'da 6 oyunu da 12.5 dolara aldım ama ilk oyun ne yapıp ne ettiysem çalışmıyor bir sürü yol denedim DirectX 9 kurma, NVIDIA'da oyuna özel 3D ayarları yapma, dgVoodoo, oyunu silip yükleme gibi bir sürü yöntem denedim denemediğim yol kalmadı ama para ödeyip aldığım oyuna asla giremiyorum şu hatayı verip duruyor. Ne yapıp ettiysem düzeltemedim, saatlerce uğraştım ChatGPT'den yardım alarak çözmeye çalıştım. Ama aynı sorun Pandora Tomorrow'da yok, ona...

teşekkürler

Splinter Cell (2002) açılmıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Eski oyunlar güncel işletim sistemlerinde uyumluluk sorunları yaşayabilir. Pandora Tomorrow gibi aynı serinin sonraki oyunlarının çalışıp ilk oyunun açılmaması, sorunun daha çok oyunun kendisiyle ilgili spesifik ayarlardan veya eksik bileşenlerden kaynaklandığını düşündürür. Sistematik bir yaklaşımla sorunun temel nedenini bulmak mümkündür.

Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Oyun motorunun güncel Windows sürümleriyle uyumsuzlugu.
  • Grafik sürücülerinde eksik veya yanlış yapılandırma.
  • Gereken eski Windows çalışma zamanı kütüphanelerinin eksikliği.
  • Arka planda çalışan diğer yazılımların oyunla çakışması.
  • Oyun dosyalarındaki belirli bozulmalar.
Splinter Cell (2002) açılmıyor çözüm adımları
  1. Steam kütüphanenizden Splinter Cell (2002) oyununa sağ tıklayın, Özellikler > Yüklü Dosyalar > Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrula seçeneğini çalıştırın.
  2. Ekran kartı sürücülerinizin (NVIDIA) en son sürümünü indirip kurun; gerekirse DDU (Display Driver Uninstaller) ile mevcut sürücüyü temizleyip yeniden kurun.
  3. Oyunun ana yürütülebilir dosyasına (.exe) sağ tıklayın, Özellikler > Uyumluluk sekmesine gidin. "Bu programı uyumluluk modunda çalıştır" seçeneğini işaretleyip listeden "Windows XP (Service Pack 3)" seçin ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin.
  4. Oyun çalışırken arka planda sorun yaratabilecek gereksiz uygulamaları (antivirüs yazılımları, Discord overlay, GeForce Experience overlay vb.) kapatın.
  5. DirectX 9.0c'nin kurulu ve güncel olduğundan emin olun, gerekirse Microsoft'un web sitesinden yeniden indirebilirsiniz.
  6. NVIDIA Denetim Masası'nı açın, "3D Ayarlarının Yönetilmesi" > "Program Ayarları" sekmesinden Splinter Cell'i ekleyip mevcut tüm ayarları varsayılanlara sıfırlayın.
  7. Oyunun kurulu olduğu klasörde, dgVoodoo2 gibi uyumluluk katmanlarını kullanmadan önce, oyunun ana .exe dosyasının eski bir Windows sürümü için çalıştığından emin olun.

Kişi Yorumladı
Geri