Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkdaşlar Başka bi sunucumdan diğer sunucuma dbo.ITEM_EXHANCE Tablosunu kopyalamak istiyorum nasıl yapılıyor bilgisi olan veya bilen biri yazabilirmi ?
Arkdaşlar Başka bi sunucumdan diğer sunucuma dbo.ITEM_EXHANCE Tablosunu kopyalamak istiyorum nasıl yapılıyor bilgisi olan veya bilen biri yazabilirmi ?
Başka bir sunucudan dbo.ITEM_EXHANGE tablosunu kopyalamak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Burada genel olarak kullanabileceğiniz iki farklı yol mevcut:
1. SQL Server Management Studio (SSMS) Kullanarak
Eğer SQL Server kullanıyorsanız, SSMS üzerinden veri tabanını başka bir sunucuya kopyalayabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
Adım 1: Bağlantı Kurun
İlk olarak, her iki sunucuya da bağlantı kurmalısınız. SQL Server Management Studio’yu açın ve her iki sunucuya da bağlanın.
Başka bir sunucudan dbo.ITEM_EXHANGE tablosunu kopyalamak için birkaç farklı yöntem kullanabilirsiniz. Burada genel olarak kullanabileceğiniz iki farklı yol mevcut:
1. SQL Server Management Studio (SSMS) Kullanarak
Eğer SQL Server kullanıyorsanız, SSMS üzerinden veri tabanını başka bir sunucuya kopyalayabilirsiniz. İşte adım adım nasıl yapılacağı:
Adım 1: Bağlantı Kurun
İlk olarak, her iki sunucuya da bağlantı kurmalısınız. SQL Server Management Studio’yu açın ve her iki sunucuya da bağlanın.
Adım 2: Tabloyu Export Etme
SSMS’de, kopyalamak istediğiniz veritabanını sağ tıklayın ve Tasks > Export Data seçeneğine tıklayın.
Bir Data Source (Veri Kaynağı) seçmeniz gerekiyor. İlk sunucudaki veritabanını seçin.
Ardından Destination (Hedef) kısmında, ikinci sunucudaki veritabanını seçin.
Veritabanını ve kopyalamak istediğiniz tabloyu seçin (örneğin, dbo.ITEM_EXHANGE tablosu).
Export işlemini başlatın.
Adım 3: Veriyi Import Etme
Bu işlemi tamamladıktan sonra, veritabanındaki dbo.ITEM_EXHANGE tablosu yeni sunucunuza aktarılmış olacaktır.
2. T-SQL Kullanarak
Bir başka yöntem, T-SQL komutlarıyla veri aktarımı yapmaktır. Bu yöntem, veriyi hem yapısal hem de verisel olarak taşır.
Kod:
Değerli ziyaretçimiz, içeriği görebilmeniz için lütfen
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
anlayışınız için teşekkürler.
Bu, sadece tablo yapısını oluşturur. Tabloyu boş olarak yeni sunucuya kopyalar.
Adım 2: Veri Transferi
Tabloyu oluşturduktan sonra, verileri taşımak için şu SQL sorgusunu kullanabilirsiniz:
Adım 1: Tablo Yapısını Export Etme
Aşağıdaki SQL sorgusu ile hedef sunucudaki tablo yapısını alabilirsiniz:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu sorgu, eski veritabanındaki verileri yeni veritabanına aktarır.
3. Linked Server Kullanarak
Eğer sürekli olarak iki sunucu arasında veri aktarımı yapmanız gerekiyorsa, Linked Server oluşturmak faydalı olabilir.
Adım 1: Linked Server Kurulumu
SQL Server üzerinde her iki sunucuyu bağlamak için bir Linked Server kurabilirsiniz. Bunu yaparak bir sunucudan diğerine doğrudan veri çekebilirsiniz.
Örneğin, şu SQL komutunu kullanabilirsiniz:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Adım 2: Veri Transferi
Linked Server kurulduktan sonra, aşağıdaki gibi veri transferi yapabilirsiniz:
Kod:
Giriş yap
veya ücretsiz
Kayıt ol
Bu yöntemle her iki sunucu arasında veri aktarımı yapabilirsiniz. Yukarıdaki yöntemlerden herhangi biri ile verinizi diğer sunucuya kopyalayabilirsiniz. İhtiyacınıza ve sunucu yapılandırmanıza göre en uygun olanı seçebilirsiniz.