Neler yeni
  • Bu kategoriye kaydolmadan konu açabilir konulara cevap yazabilirsiniz!

ZirveSunucum Banner

The Last of Us 2 90-100 CPU kullanıyor

ELFDaily Help

Oyun Yardımları
Uzman Üye
Kredi
20
The Last of Us 2 90-100 CPU kullanıyor i3-10100F ve RTX 3060 - TLOU part 2 CPU %100 kullanım sorunu.

Konu içeriği:

sistem özelliklerim:
  • işlemci: Intel Core i3-10100F
  • ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.
  • RAM: 32 GB RAM.
  • işletim sistemi: Windows 10.
Genişletmek için tıkla...

Arkadaşlar önceden böyle bir sorunum yoktu, bilgisayarı formatladıktan sonra CPU'yu fazla kullanmaya başladı. The Last of Us 2 her oynadığımda gölgelendiricileri de derledim. Buna rağmen hala bu sorunu yaşıyorum.

The Last of Us 2 90-100 CPU kullanıyor sorununu çözmek için önce en olası nedenleri eleyip adım adım ilerlemek gerekir.
Formatlama sonrası sistemde varsayılan ayarlar veya arka planda çalışan uygulamalar yüksek CPU kullanımına yol açabilir. Shader derlemesinin tamamlanmamış olması veya bozuk dosyalar da bu duruma neden olabilir. Sürücülerin güncel olması ve oyun dosyalarının bütünlüğünün korunması önemlidir.
Bu sorun genelde şunlardan kaynaklanır:
  • Sistem formatlandıktan sonra sürücülerin eksik veya eski olması.
  • Oyunun gölgelendirici (shader) derleme işleminin tamamlanmaması.
  • Arka planda çalışan ve CPU'yu yüksek oranda kullanan uygulamalar.
  • Oyun dosyalarının bütünlüğünün bozulmuş olması.
  • Ekran kartı sürücülerinin güncel olmaması.
The Last of Us 2 90-100 CPU kullanıyor çözüm adımları
  1. NVIDIA RTX 3060 ekran kartınız için en güncel sürücüleri indirin ve temiz kurulum ile yükleyin.
  2. Steam (veya kullandığınız oyun platformu) üzerinden The Last of Us Part 2 oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrulayın.
  3. Oyunu başlatın ve gölgelendirici derleme işleminin tamamen bitmesini bekleyin. Bu sırada oyunu oynamayın.
  4. Görev Yöneticisi'ni açarak arka planda gereksiz yere CPU kullanan programları kapatın.
  5. Oyun içi grafik ayarlarından gölgeler, kalabalık yoğunluğu gibi CPU'ya yük bindiren ayarları düşürün.
  6. Windows 10 işletim sisteminizin tüm güncellemelerinin yüklü olduğundan emin olun.
  7. Oyunun ayarlarından DLSS veya FSR gibi ölçeklendirme teknolojilerini kullanarak CPU yükünü azaltmayı deneyin.

Kişi Yorumladı
Geri