Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
TLOU 1 açılmıyor TLOU 1 sürekli çöküyordu. Forumda gördüm birisi oyunu SSD'ye taşıyarak sorunu çözmüş. Ben de Steam üzerinden taşımayı denedim ve oyun artık hiç açılmıyor. CMD açılıp kapanıyor, oyun başlamıyor.
TLOU 1 açılmıyor TLOU 1 sürekli çöküyordu. Forumda gördüm birisi oyunu SSD'ye taşıyarak sorunu çözmüş. Ben de Steam üzerinden taşımayı denedim ve oyun artık hiç açılmıyor. CMD açılıp kapanıyor, oyun başlamıyor.
TLOU Part I’nin SSD’ye taşındıktan sonra hiç açılmaması aslında sık görülen bir durum. Steam taşırken dosya yolları bozulabiliyor veya bağımlı dosyalar eksik kalabiliyor.
Yapabileceğin adımlar kısa ama etkili:
Önce Steam’de oyuna sağ tıkla → Özellikler → Yüklü Dosyalar → “Dosyaların bütünlüğünü doğrula”. Bu, taşınma sırasında bozulan veya eksik kalan dosyaları yeniden indirir.
Eğer hala açılmazsa, en temizi oyunu tamamen kaldırıp doğrudan SSD’ye yeniden kurmak. Böylece hem disk hızından faydalanırsın...
TLOU Part I’nin SSD’ye taşındıktan sonra hiç açılmaması aslında sık görülen bir durum. Steam taşırken dosya yolları bozulabiliyor veya bağımlı dosyalar eksik kalabiliyor.
Yapabileceğin adımlar kısa ama etkili:
Önce Steam’de oyuna sağ tıkla → Özellikler → Yüklü Dosyalar → “Dosyaların bütünlüğünü doğrula”. Bu, taşınma sırasında bozulan veya eksik kalan dosyaları yeniden indirir.
Eğer hala açılmazsa, en temizi oyunu tamamen kaldırıp doğrudan SSD’ye yeniden kurmak. Böylece hem disk hızından faydalanırsın hem de dosya yolları temiz kurulmuş olur.
CMD’nin açılıp kapanması aslında oyunun EXE’sinin doğru başlatılamadığını gösterir. Bu durumda temiz kurulum neredeyse kesin çözümdür.
Son olarak ekran kartı sürücülerini ve oyunun en güncel yamasını mutlaka kur, çünkü TLOU PC sürümü ilk çıktığında çok fazla optimizasyon ve crash sorunu yaşatıyordu.
Kısaca: Önce dosya doğrulama dene, olmazsa SSD’ye sıfırdan kur. Bu yöntemle açılmama sorununu büyük ihtimalle çözersin.